Helaas kon het theater zichzelf niet meer in stand houden. Voor de gelegenheid hadden we tientallen pre-show entertainment items. De film zelf begon pas rond 02:00 uur. Om 3.45 uur, nadat we onze laatste buiging voor ons publiek hadden gemaakt, barstte iedereen in tranen uit. Velen hadden het erover gehad om de show naar een ander theater in Des Plaines te brengen, en dat deden ze, maar ik wist dat mijn tijd met “Rocky Horror” ten einde was. Ik wilde met een positieve noot uitgaan. Ik heb geweldige vrienden gemaakt. Ik slaagde erin de vele variaties van ‘Rocky-drama’ te vermijden. Ik ging op een avond naar een feest en bleef daar een paar jaar. Ik deed het al sinds 1990, af en toe en in verschillende theaters. Het was tijd.

Sindsdien ben ik vaak nieuwsgierig om te zien hoe deze film in de afgelopen decennia zijn populariteit als middernachtshow heeft weten te behouden en of er iets is veranderd sinds ik 25 jaar geleden voor het laatst het podium betrad. Gooien mensen nog steeds toast en wc-papier? Worden er nog steeds spuitpistolen gebruikt tijdens de regenscène? Ik ben benieuwd naar de callbacks en wat de houding is geweest, of iedereen Janet Weiss (Susan Sarandon) nog steeds een “slet” noemt of dat een van de andere onzedelijke opmerkingen de tand des tijds heeft doorstaan. In dit tijdperk waarin elk woord of elke uitdrukking onder een microscoop wordt gelegd, hoe slaagt “Rocky Horror” erin om zijn geest en publiek te behouden? De enige manier om erachter te komen is om een ​​middernachtshow bij te wonen, wat ik deed, in het Music Box Theatre in Chicago.

Ik had gehoopt dat de ervaring om na 25 jaar een “Rocky Horror” -theater binnen te lopen, op de een of andere manier rechtstreeks verband zou houden met mijn verleden en ik werd niet teleurgesteld. Mijn oude vriend, Gene Chiovari, de beroemde “Rocky Horror” MC, expert en een van de grote Frank n’ Furters, was nog steeds een regelmatige deelnemer. Dit heeft en mag mij niet verbazen.

Gene en ik haalden herinneringen op over onze grappen met het publiek tijdens de openingsceremonie elke week in Mundelein, hoe de “Rocky Horror”-ervaring in de loop der jaren is veranderd en hoe elke homevideo-release de Hammer-horrorlook van de film blijft verdunnen (zo zorgvuldig gekozen door cameraman Peter Suschitzky) door het kleurenpalet volledig te veranderen. De muziekdoos toont natuurlijk “Rocky Horror” in 35 mm, maar Gene vertelde me dat het de 15th Anniversary-afdruk is, waarin de originele songopnames worden nagesynchroniseerd door de albumversie van de nummers. Ik denk dat al die originele afdrukken die ik in de jaren ’80 en ’90 had gezien, uiteindelijk moesten verslechteren.

By rhfhn