ComingSoon Hoofdredacteur Tyler Treese sprak met Oude man ster Stephen Lang over zijn fenomenale optreden in de thriller, die op 14 oktober 2022 wordt uitgebracht en beschikbaar zal zijn in geselecteerde theaters, on-demand en op digitale etalages.

“Als een verdwaalde wandelaar een grillige oude man tegenkomt die in het bos woont, had hij zich nooit de nachtmerrie kunnen voorstellen die hem te wachten staat”, zegt de synopsis.

Tyler Treese: Old Man was echt intens, en je bent geen onbekende in het geven van intense optredens, maar dit is bijna naar een ander niveau. Kun je praten over het kanaliseren van je emotie voor je personage in Old Man, omdat het een van je beste werk is?

Stephen Lang: Oh, dat is erg aardig van je. Dank je. Ik heb veel tijd besteed aan het absorberen van de woorden omdat er zoveel woorden in zitten, toch? En hij is zo’n verbaal personage dat ik de woorden echt tot een tweede natuur wilde maken. Ik wilde ze leren zodat ik ze kon vergeten. Dus als ik mijn mond opendeed, kwamen ze als een waterval naar buiten in welke vorm dan ook. Ik wilde mezelf zover krijgen dat ik mezelf gewoon aan het personage kon overgeven en het personage het over kon laten nemen. In zekere zin was deze specifieke film, het werken aan deze, als het ware een soort gecontroleerd bezit. Ik liet het gebeuren.

Je hebt veel woorden genoemd en zoveel van deze film praat je met Marc Senter. Kun je met hem praten als een scènepartner omdat je echt heel goed met elkaar kunt spelen?

Ja, ik dacht dat we elkaar heel, heel goed aanvulden. Ten eerste is hij een geweldige acteur, en ik weet dat hij in deze tot allerlei dingen in staat is, hij was een uitstekende aanvulling op de oude man, omdat zijn karakter echt veel in zich opnam. De oude man is gewoon een soort van, het is vaak deze verbale aanval. En hij was in staat om te absorberen en af ​​te buigen, en je kon ook zien, ik kon zien dat de woorden die ik sprak diep in hem terechtkwamen. Soms hadden ze een effect op hem, wat natuurlijk weer een groot effect op mij heeft. Hij bracht een grote eerlijkheid en ik zou zeggen een onschuld en een mysterie voor de rol. En dus denk ik dat we tussen ons twee veel emotionele en psychologische grond hebben behandeld.

Je hebt een geweldige theaterachtergrond. Heb je zin in een script als dit waarin je zoveel toespraken houdt dat die achtergrond hier een beetje in het spel komt? Of hoe werkte dat?

Ja, ik denk van wel. Ik bedoel, nogmaals, de manier waarop ik het je eerder heb verteld, is een heel theaterding om te zeggen, dat is de dialoog opnemen, de dialoog leren, de dialoog een tweede natuur laten worden en dan de dialoog vergeten. Dan komt de dialoog tot stand. Dus dat is puur theater, lijkt me.

Ik hou van de twist in de film. Geen spoilers, maar wat was je reactie toen je het script aan het lezen was en je zag hoe het verhaal allemaal samenkwam?

Ik krabde voortdurend mijn hoofd toen ik dit voor het eerst las door te zeggen: “Wat is hier in godsnaam aan de hand? Wat gebeurt hier precies?” En kijk, dat was een van de belangrijkste attracties, van het script voor mij was dat ik het heel, heel moeilijk vond om mijn vinger te leggen op wat er precies aan de hand was. Het was alsof je kwik in je hand probeerde te vangen, dit ding. En tegen de tijd dat je een soort van wending krijgt, is het gewoon weer een onverwachte zet in een reeks onverwachte gebeurtenissen. Lijkt mij.

Een van de hoogtepunten van de film is wanneer je dit echt verknoeide verhaal van een verkoper midden in de film vertelt en we flashbacks zien, maar het is allemaal zo’n gepassioneerde toespraak. Hoe was het om die twee delen te filmen?

Dat waren lange dagen. Elke dag was een lange dag, maar ze waren vruchtbaar, en er is niets dat we niet minstens zes of zeven of acht of negen keer hebben geschoten, en vanuit allerlei verschillende gezichtspunten. Ik kan me dus nooit een tijd herinneren dat we niet alles op tafel lieten liggen, of dat we iets aan het toeval overlieten. We hebben elke scène die we deden grondig gemasseerd, of het nu mijn idee was, of het was [director Lucky McKee]het idee van Marc, of het Marc’s idee was, in termen van wat ik zei, waar het zou moeten gebeuren. We gingen er gewoon voor, omdat we ons in zo’n zeer eindige ruimte bevonden. Die hut was erg… hij was beperkt. En als je dat soort beperkingen krijgt, moedigt het je echt aan om naar binnen te gaan om dieper te gaan.

Lucky McKee, de regisseur, kun je iets zeggen over het collaboratieve karakter van deze film, want je hebt het over hoe hij bereid was te luisteren naar ieders ideeën voor deze scènes.

Nou, ik heb erg genoten van het werken met Lucky. Allereerst verstaat hij zijn vak heel, heel goed. Alleen de mechanica van het maken van de films, hij is er zeer zeker van, weet wat hij wil doen en dat vervult je met vertrouwen. Maar in termen van gewoon de scènes bewerken en alles, hij zou daar precies zijn en een soort van nuance kiezen, hierover praten, over iets dat hem echt ontroerde en die laatste take.

Het was gewoon een goede vertrouwensrelatie tussen regisseur en acteur die we hadden. Ik ontdekte dat hij makkelijk is om voor te werken. Hij laat geen scène los, weet je? Hij is in alles veeleisend. Er zijn momenten geweest waarop ik zou zeggen: “Laten we weglopen”, en hij zou zeggen: “Laten we er nog een nemen.” [laughs] En ik zou, ik zou zeggen: “Oké, wat je ook nodig hebt, man.”

Dit is zo’n opwindende tijd in je carrière, want niet alleen komt dit uit, maar Avatar is net opnieuw uitgebracht, Avatar 2 komt uit. Ik was gewoon benieuwd wat het voor je betekende om mensen terug te zien gaan naar de theaters en nog steeds zo enthousiast te zijn over je optreden in Avatar, en om te zien dat het nog steeds net zo veel resoneert.

Ja, het is erg verheugend. Ik ging kijken, dus ik had het sinds die dag niet meer gezien. Ik zat tussen een van mijn kleinzonen en een van mijn kleindochters, die geen van beiden zijn geboren toen we Avatar uitbrachten. Dus dat was best spannend voor mij. En ik moet zeggen dat het ook voor mij ontroerend is om te zien hoe ze net zo geboeid zijn door de wereld van Pandora als ik hoop dat iedereen op de planeet dat zal zijn. Dus het is leuk, het is geweldig.

Met het succes van Avatar en Don’t Breathe, zie je dat je werk sequels krijgt, wat niet echt veel is gebeurd met je reprising-personages eerder. Dus is het moeilijk om weer in die hoofdruimte te komen? Of hoe werkt dat?

Nou, het hangt af van de rol. Ik vind met de vervolgen waar je het over hebt, Adem niet. Het is niet moeilijk voor mij om de deur naar het brein van de Blinde Man te openen, weet je? Het is niet een plek waar ik enorm veel tijd wil doorbrengen [laughs] tenzij dat is wat ik doe, en als ik het doe, als ik in de blinde man ben, is het een erg interessante plek om te zijn. Ik heb genoten, als dat het juiste woord is, maar ik denk dat het zo is, ik heb genoten van het filmen Adem niet en Adem niet 2 heel heel veel. Net zoals ik van plan ben om te genieten van het filmen Adem niet 3.

Er komt echt interessant werk aan. Ik zag dat je betrokken was bij de Willie Pep-film waarin je Bill Gore speelt, die zo’n geweldige bokstrainer is. Wat trok je aan in die rol?

Nou, ik hou van boksfilms en ze bellen me en vragen of ik binnen mag komen om dit te doen, en ik kon geen 10 redenen bedenken om nee te zeggen, maar uiteindelijk kon ik er geen bedenken, dus ik dacht, zeker, ik zal binnenkomen en ik zal het doen. Ik ben erg blij dat ik dat gedaan heb, want ik vond het leuk om aan die foto te werken. Ik was er net drie, vier of vijf dagen mee bezig in Hartford. Maar Willie Pep was natuurlijk een geweldige vechter, en Bill Gore is legendarisch, hij is een Hall of Fame-trainer. Dus het was goed om dat te doen. Ik kijk er naar uit om de film te zien. Ik heb er nog geen meter van gezien.

By rhfhn