ComingSoon Hoofdredacteur Tyler Treese sprak met Accident Man: Hitman’s Holiday ster Scott Adkins over het verbeteren van de actiescènes in het vervolg, dat op 14 oktober digitaal en on demand verschijnt.

“The Accident Man is terug en deze keer moet hij de beste moordenaars ter wereld verslaan om de ondankbare zoon van een maffiabaas te beschermen, het leven van zijn enige vriend te redden en zijn relatie met zijn maniakale vaderfiguur nieuw leven in te blazen”, zegt de synopsis.

Tyler Treese: Accident Man: Hitman’s Holiday is gewoon zo leuk. Wat waren de uitdagingen om aan een vervolg te werken en voort te bouwen op de geweldige basis die je had met de originele Accident Man?

Scott Adkins: We wilden de dingen die we van de eerste hebben geleerd overnemen en natuurlijk weer dezelfde soort film presenteren, maar met betere actie, meer komedie, meer kleurrijke, gekke personages, en ja, dat was het plan. Ik denk dat ik erg blij ben met de eerste en hoe het is geworden. Weet je, het is niet makkelijk om deze onafhankelijke films te maken. Je hebt niet de luxe van tijd en geld. Soms moet je offers brengen. Maar ik was erg blij en het werd heel goed ontvangen, maar voor deze wilde ik het zeker grappiger maken en ik denk dat we dat hebben bereikt en ik denk dat we ook betere actie hebben, om eerlijk te zijn.

De komedie komt zeker aan. Ik weet dat je aan het verhaal voor beide films hebt gewerkt. Dus kun je praten over gewoon werken aan de humor en een beetje die Britse brutaliteit in het script bijbrengen?

Nou, Stu Small is de schrijver en we hebben samen dit verhaal bedacht. Maar hij is een erg grappige, geestige kerel. We kennen elkaar al sinds we kinderen waren, en hij heeft dat soort schooljongenshumor dat hier goed voor werkt en dat duidelijk ook is. En we bedachten samen de structuur van het verhaal, en toen ging Stu weg en schreef het met zijn geweldige dialoog en toen de Kirbys erop kwamen, voegden ze structureel veel aan de scripts toe, en ze waren geweldig. We zijn blij met wat we hadden en konden het iets later halen dan we wilden. Het duurde helaas een paar jaar voordat het vervolg uitkwam. Maar weet je, de pandemie heeft niet geholpen, maar ik ben blij dat mensen nu het vervolg te zien krijgen.

Vertel me iets over de Kirby Brothers. Ik weet dat ze dat YouTube-kanaal al zo lang hadden, ze maakten deze hele coole shorts op YouTube en deden inventieve dingen met VR. Hoe ben je met hen in contact gekomen? Ze leken perfect te passen.

Ze waren absoluut de perfecte pasvorm en ik had het geluk om ze te vinden. Ik ontmoette George Kirby eigenlijk op Dokter Vreemd. Hij was de stuntdubbel van Benedict Cumberbatch. Dus ik ken hem van toen en ik zag hun YouTube-dingen, maar ze stuurden me de short die ze deden. Er is nog een film die ze van de grond gaan krijgen en ze deden een kort soort concept van 10 minuten over hoe ze dat verspreiden, en ze gaven het aan mij en het was fantastisch. Visueel stijlvol, actie was top, en ze hadden nog geen film gemaakt.

Dus ik dacht: “Jongens, jullie willen regisseren” Ongeval Man 2?” En gelukkig voor mij zeiden ze ja omdat ze in de eerste plaats de actie volledig uit de stuntwereld begrijpen. Ten tweede draait het allemaal om komedie en luchtige vorm van entertainment. Dat is wat ze doen. Ze begrijpen visuele effecten, wat in deze tijd echt helpt. En ze zijn Engels, en begrijpen het soort wereld van… ongeval man, en het Engels van de hele situatie. Zo perfect. Had geen betere keuze kunnen krijgen.

Je had het erover dat de actie in het vervolg nog beter was, wat was de moeilijkste stunt om aan te werken tijdens deze film? Omdat de actie er overal geweldig uitziet.

O, moeilijkste stunt. Nou, ze gooiden me op dat ene moment uit het busje alleen omdat het de laatste opnamedag was, en het schema veranderde eigenlijk. En het is als: “O, nou ik doe niets, ik ga morgen gewoon naar huis, dus je kunt me net zo goed uit het busje gooien.” Dus dat was leuk. Dan de gevechten, ik bedoel ze zijn allemaal moeilijk. Ik heb mijn knie bezeerd in de eerste week, wat vervelend is, want dan heb ik de rest van de shoot pijn, en het is moeilijker om sommige bewegingen te doen, maar dat gebeurt soms, ik moet er gewoon mee doorgaan. De show moet doorgaan.

Een ding dat echt leuk is aan het vervolg, is dat je een goede mix van gezichten hebt, oud en nieuw, en er zijn een aantal geweldige terugkerende personages. Hoe belangrijk was het om dat bindweefsel te hebben en verder te bouwen aan dat verhaal dat we in de eerste film hadden?

Nou ja, ik heb de meeste personages in de eerste vermoord, maar gelukkig voor mij heb ik Perry Benson niet vermoord en heb ik Ray Stevenson niet vermoord en het zijn fantastische acteurs. Ray heeft natuurlijk een aantal geweldige dingen gedaan, en hij brengt echt de gravitas naar voren die dat personage nodig heeft. Ik bedoel, toen we Big Ray oorspronkelijk schreven, zeiden we tegen onszelf: we gaan dit zo goed schrijven omdat we een geweldige acteur willen aantrekken. En dat deden we in Ray Stevenson, dus we moesten hem natuurlijk terugbrengen. En Perry Benson had zoiets van, dat is een van die personages waarvan je, toen we de eerste maakten, niet per se wist dat hij zo populair zou worden als hij bleek, en hij steelt min of meer de show in de meeste van de scènes waarin hij zit. En dus kunnen we hem hier op een veel grotere manier in betrekken. En de relatie tussen mijn personage en zijn personage, de bromance die gaande is, ik denk dat het echt vermakelijk is en dat is waar we deze film over wilden hebben, vriendschap. Dat was een beetje het thema van de film.

Dit is zo’n geweldig jaar voor je geweest. Day Shift is net uit, en de regisseur daarvan, JJ Perry, heeft ook een stuntachtergrond. De vampiergevechten in die film zagen er zo geweldig uit. Hoe was het om dat te filmen en die verschillende soorten stunts te doen?

JJ, man, hij komt van stunts, duidelijk, hij heeft veel tweede-eenheid regisseren gedaan. Dat was zwaar, die dag. We schoten de spullen van mij en Steve Howey voor één dag, voor de hele dag. We hebben alle actie gedaan en er was niet eens een lunchpauze en ik dacht: “We zijn in Amerika. Is dit zelfs toegestaan? We doen Franse uren!!” En het was knal, knal, knal, knal op de volgende, op de volgende. Ik was eigenlijk heel moe, want ik had wat vrije tijd gehad en… ja, JJ, hij duwt je gewoon. Je moet pushen om goede actie te krijgen, je moet de crew pushen, je moet de stunts pushen, je moet de acteurs pushen, je moet iedereen pushen, want het gaat erom alle verschillende shots te krijgen. Hoe meer spullen je hebt, hoe beter het eruit gaat zien, en hij begreep dat, en ik was gewoon heel dankbaar. Ik heb in het verleden eerder met hem samengewerkt en ik was erg dankbaar dat hij mij die rol in zijn regiedebuut toevertrouwde.

GERELATEERD: Day Shift Interview: JJ Perry gaat van stuntman naar regisseur

Je hebt John Wick: Hoofdstuk 4 in aantocht. Wat was je grootste voordeel van het werken met een andere superster in actiefilms zoals Keanu Reeves?

Keanu is geweldig. Iedereen zegt het, hij is de aardigste man en dat is hij ook echt. Hij is gewoon zo’n nuchtere aardige vent die geïnteresseerd is in ieders leven en echt, hij is een lieverd. Maar luister man, als hij erin komt… John Wick modus en hij begint zijn ding te doen, het is intens. Keanu Reeves is zonder twijfel een van de grootste actiesterren ter wereld. Hij behoort naar mijn mening tot de top vijf. Hij is daarboven met Jackie Chan, hij is daarboven met hen allemaal, want keer op keer legt hij zijn hart en ziel in deze actiefilms. Bedenk hoeveel actiefilms hij nu heeft gemaakt, hij staat op de vierde John Wickvierde Matrix, Punt Break, Snelheid, geweldige actiefilms, allemaal. En zelfs als hij halverwege de vijftig is, slijpt hij ze nog steeds uit. Je moet respecteren dat hij zijn lichaam en ledematen heeft gegeven aan het actiegenre, en hij verdient zijn respect, en het is een absoluut genoegen om met hem samen te werken.

By rhfhn