Voor de schokkende dood van Chadwick Boseman in 2020 na een privéstrijd met darmkanker, werkte Ryan Coogler al aan een script voor een vervolg op Zwarte Panter dat zou zich hebben gericht op Boseman’s T’Challa en zijn voortgaande verhaal. In de nasleep van de dood van Boseman besloot Coogler de film opnieuw op te vatten als: Black Panther: Wakanda Forever, en om de dood van Boseman (en T’Challa) in het verhaal op te nemen. Nu gaat de film over Wakanda na het overlijden van zijn geliefde koning, en hoe het land verder gaat zonder hem.

Maar we wisten tot nu toe nooit dat zij, en Coogler zelf, bijna helemaal niet vooruit kwamen. In een nieuw interview over Wakanda voor altijd met Entertainment Weekly onthult Coogler dat hij bijna helemaal stopte met filmen na de dood van Boseman:

‘Ik was op een punt dat ik dacht: ‘Ik loop weg van dit bedrijf’,’ geeft Coogler, 36, toe. ‘Ik wist niet of ik nog een filmperiode kon maken, [let alone] een ander Zwarte Panter film, omdat het veel pijn deed. Ik dacht: ‘Man, hoe kon ik mezelf weer zo openstellen?”

Na wat tijd te hebben genomen om over dingen na te denken en de impact van Boseman op zijn leven te heroverwegen – en ook Zwarte Panterimpact op fans over de hele wereld — Coogler besefte dat het de moeite waard was om door te gaan met Zwarte Panter 2 zonder zijn vriend en hoofdrolspeler. Zoals hij het uitdrukte: “Ik verdiepte me in veel van onze gesprekken die we hadden, in de richting van wat ik me realiseerde dat het het einde van zijn leven was … Ik besloot dat het logischer was om door te gaan.”

De dood van Boseman was natuurlijk een verschrikkelijk verlies, maar voor mij een van de interessantere dingen over Wakanda voor altijd is dat het heel erg aanvoelt als een persoonlijke film van Coogler, specifiek over het worstelen met dat verlies. Als Marvel Boseman’s rol had herschikt en gewoon was doorgegaan met een nieuwe T’Challa, Zwarte Panter 2 een perfect bruikbare actiefilm had kunnen zijn. Maar het zou niet dit zeer intieme element hebben gehad waarvan ik denk dat het het vrij uniek zou kunnen maken in de MCU.

Hier is de nieuw uitgebrachte trailer van de film:

Black Panther: Wakanda Forever is gepland om te openen in theaters op

Elke Marvel-film ooit gemaakt, gerangschikt van slechtste naar eerste

Van de Kapitein Amerika serieel naar Spider-Man: Geen weg naar huishebben we de hele geschiedenis van Marvel bij de films gerangschikt.By rhfhn