‘Ga je gang, Matt. Geef me je beste kans.”

De onmiskenbare stem aan de andere kant van de telefoon die me wenkte voor vragen, is van Pierce Brosnan. Ik weet het goed. Ik ben opgegroeid met het kijken naar Brosnan in een reeks films in de jaren negentig; Mevrouw Doubtfire, Dante’s Peakzijn enorm onderschatte remake van De Thomas Crown-affaireen natuurlijk vier James Bond-avonturen, te beginnen met 1995 Gouden Oog. Met zijn 69 is Brosnan misschien wat ouder dan in zijn 007-dagen, maar hij heeft nog steeds diezelfde heldere, heldere stem. Als hij vraagt ​​waar ik vandaan bel en ik hem Brooklyn vertel, antwoordt hij “Ah … mooie Brooklyn”, op een manier die het klinkt als de meest idyllische plek op aarde.

We spreken om de terugkeer van Brosnan naar blockbusters met een groot budget te bespreken in Zwarte Adam, waarin Dwayne Johnson de hoofdrol speelt als een bijna almachtige krijger uit de wereld van DC Comics. Wanneer Johnson’s Teth-Adam in het heden na eeuwen ontwaakt in schijndood, komt hij oog in oog te staan ​​met de Justice Society, een groep helden waaronder Brosnans personage, de mysterieuze tovenaar Doctor Fate.

Terwijl Zwarte Adam is Fate’s eerste live-action optreden op het scherm, de film suggereert dat hij al heel lang in het DC Extended Universe is, en tijdens ons gesprek spraken Brosnan en ik over hoeveel daarvan zijn weergave van het personage beïnvloedde. We bespraken ook zijn inbreng in zijn kostuums in de film, hoe moeilijk het is om die glanzende Doctor Fate-helm vrij te houden van vingerafdrukken, en of hij geïnteresseerd is om verder te gaan als Fate in toekomstige DC-films. (Spoiler alert: dat is hij.) Het belangrijkste is dat we het meest verhitte debat op internet hebben betreden: welke fandom heeft de meest intense supporters: DC of Mama Mia!

Hoe bekend was u met Doctor Fate voordat u de rol kreeg aangeboden?

Ik was het niet echt, om je de waarheid te zeggen. Ik bedoel, de stripwereld heeft me altijd geïntrigeerd, maar ik wist niet al te veel over Fate. Nu weet ik het natuurlijk wel. En nu ben ik. Dus ik had de meest geweldige drie maanden in Atlanta om deze film te maken met mijn medeacteurs. Ze straalden allemaal en we werden goede vrienden: Aldis [Hodge]Quintessa [Swindell]Noah [Centineo]Sarah [Shahi]. We zouden heerlijke lunches en diners hebben en we werden een gezin.

Een van de meer intrigerende aspecten van het personage is dat hij dit raadselachtige achtergrondverhaal heeft; de film zinspeelt op het idee dat Doctor Fate al heel lang bestaat en veel eerdere avonturen heeft beleefd. Ben jij het soort acteur dat alle details van het achtergrondverhaal van het personage wil weten? Voer je gesprekken met de filmmakers over wat er precies is gebeurd in zijn verleden of maakt het je niet zoveel uit?

Weet je, als het op de pagina staat en het werkt, dan hoef je geen miljoen vragen te stellen. Je speelt de scène, je speelt wat er op de pagina staat. Maar je hebt ook een achtergrondverhaal: hij was getrouwd, hij had een leven, hij had een vrouw. Hij heeft de zegen en de vloek van Helm van Nabu. Je moet daarin geloven en die artefacten personaliseren met kleine dingetjes. Ik draag mijn eigen horloge in de film; het is een prachtig Blancpain-horloge, een geschenk van mijn vrouw, met de inscriptie “Time flying on love’s wings.” Dat is ook mijn trouwring die ik draag … dus je begint je eigen mythologie te creëren op zulke kleine manieren.

Je leest natuurlijk en je hoort over de mensen die liefde hebben voor dit personage. Dus dat wil je erkennen. Ik ben een acteur van bepaalde jaren en tijd. Ik heb de wereld rondgereisd en rouwervaringen gehad als acteur, als man. En dat stel je in vraag. En je hebt ook de liefde en vriendschap van Carter [Hall, played by Aldis Hodge]. Hij is een man van wie ik hou, die een broer is, met wie we tijd en geschiedenis hebben gedeeld. En natuurlijk, in mijn geval, weet ik meer van wat er gaat gebeuren dan hij. Dus dat geeft je als acteur een emotionele kern van wat er elk moment gebeurt.

Ik wilde vragen hoeveel inbreng je had in het uiterlijk van het personage; gezien het feit dat je een aantal van je eigen items draagt, zoals je horloge en je ring, klinkt het alsof je een behoorlijke hoeveelheid had.

Ja, ze werden gewoon talismannen die logisch waren. Het lot is een archeoloog, hij houdt van de fijnere dingen van het leven. Zijn kostuum is een soort periode uit het verleden. De helm waar Jaume en ik samen met het creatieve team aan hebben gewerkt. Ik zei dat ik iets elegants en strak en moois wilde. Een artefact dat ergens in de wereld op een voetstuk in een paleis zou staan. Dus dat deden we, we spraken creatief over de helm.

Over de helm gesproken, de woorden die je hebt gebruikt zijn precies goed; het is strak en mooi. Het is ook erg glanzend. Na de film vroeg ik me af, omdat je hem constant op het scherm ronddraagt, was het moeilijk om hem er zo mooi en onberispelijk uit te laten zien? Was er een persoon wiens taak het was om er constant vingerafdrukken van te wissen?

[laughs] Juist. Nee, het werd met grote eerbied gehouden. Ik koesterde het en ik zou ervoor zorgen, en ik zou het beschermen. Het is nooit gevallen. Het was prachtig gemaakt. Er is er maar één van. Hopelijk zal het op een dag voor mijn deur verschijnen. Ik heb er wel om gevraagd. Ik weet niet hoeveel het kostte, maar het kostte nogal wat geld om de helm te maken.

Maar dat is het plezier van films maken en het lezen van een script en denken ‘Mijn God, hoe gaan ze dit doen?’ En dan kom je natuurlijk opdagen en het wordt je elke dag onthuld hoe de scène zich zal ontvouwen.

Als ze je de helm geven, wat zou je ermee doen? Heb je een plek in gedachten die je zou willen laten zien?

Oh, ik zou het op een mooi voetstuk zetten, ja. Ik zou. En zorg ervoor dat het licht erop schijnt. Het is gewoon een fantastisch kunstwerk.

Is de rest van het kostuum ooit echt gefabriceerd, of was het volledig een CGI-creatie?

Oh nee, ik moest de mocap aantrekken. En het mocap-pak is een andere vorm van kunst, een andere vorm van theater, een andere performance. Omdat het gaat om het dragen van een kostuum dat niet het meest flatterende is, maar het is theatraal behoorlijk boeiend.

Dingen zoals motion capture-pakken en CGI, het proces van het maken van deze grootschalige actiefilms is zo geëvolueerd in de tijd dat je erin speelde. Ik ben benieuwd wat voor invloed dat heeft op je werk als acteur temidden van dit alles. Is het tegenwoordig makkelijker om dit soort grote blockbusters te maken? Of is het nu moeilijker?

Nee, ik vind het heel gemakkelijk. Ik had een klassieke opleiding in ballet, in stem, in beweging, in mime. Toen was ik in mijn theatertijd gewend om in zwarte dozen te werken waar geen rekwisieten waren. Er was niets op het podium. Het was gewoon de lichamelijkheid van je beweging, je lichaam. Dus het was opwindend. Je moet je eigen lichaam volledig beheersen en vertrouwen hebben om daar in een motion capture-pak te kunnen staan. En je bidt dat de digitale jongens het goed doen en ervoor zorgen dat je er goed uitziet. Ik zou ze zien en ik zou zeggen: ‘Ik weet waar je woont. Laat me er goed uitzien. Geen druk. Zorg dat ik er gewoon goed uitzie.’

Het lot is erg belangrijk voor het verhaal van Zwarte Adam omdat hij zijn krachten kan gebruiken om in de toekomst te kijken. Heb je er ooit over nagedacht wat je zou doen met zo’n kracht? Zou je in de toekomst willen kunnen kijken als je kon?

Ik denk niet dat ik dat zou doen, omdat je machteloos zou zijn om iets te doen aan wat komen gaat, echt, op een grote schaal van dingen. Ik ben graag in het heden. Voor mij heeft dat de afgelopen 69 jaar gewerkt, dus waarom iets veranderen?

Zoals we al vermeldden, suggereert de film dat dit personage sterk betrokken is geweest bij de geschiedenis van het DC-universum. Als Zwarte Adam is een hit en Warner Bros. wil het verleden van de Justice Society onderzoeken in toekomstige films, is dat iets voor jou?

Ja natuurlijk. Ze hebben al met mij gesproken over Dr. Fate. Maar ik denk dat we moeten… laten we onze kippen niet tellen voordat ze zijn uitgebroed.

[laughs]

Ik ben hier al eens eerder geweest en ik vind de film spectaculair. Ik denk dat je waar voor je geld krijgt. Voor de mensen die van deze films houden, denk ik dat ze absoluut geboeid en verrukt zullen zijn. Het is goed amusement.

Ik weet dat je net begint met het doen van projecten met het DC-universum, maar wie denk je dat er tot nu toe de meer gepassioneerde fans heeft: DC of Mamma Mia!?

[pause] O, dat is een goede vraag. Dat is een heel goede vraag.

Nou, ik weet wat de Mama Mia! fans zijn als. Ik heb de liefde en het geluk van die film ervaren. Ik zou ze niet met elkaar willen beconcurreren. Ik denk dat er genoeg fans zijn om beide films te vieren.

Zwarte Adam draait vanaf 21 oktober in de bioscoop.

DC-strips die geen DC-films kunnen worden

Deze populaire DC Comics-titels kunnen nooit hun eigen DC-films krijgen. (Sorry.)By rhfhn