Nummer acht van de wereld Lexi Thompson vuurde een laatste ronde van 69 (-3) af om de individuele titel bij de Aramco Team Series – New York met drie schoten te winnen.

Laatst bijgewerkt: 15/10/22 22:54 uur

Lexi Thompson staat achtste in de wereld

Lexi Thompson staat achtste in de wereld

Nummer acht van de wereld Lexi Thompson vuurde een drie-onder-par laatste ronde van 69 af om de individuele titel bij de Aramco Team Series – New York met drie schoten te winnen.

Thompson begon de slotdag met een one-shot voorsprong op landgenote Nelly Korda, en ze hield het achtervolgende peloton tegen.

De Amerikaan maakte drie bogeys, maar sloeg ook zes birdies om op 11 under te eindigen. De Canadese Brooke Henderson en de Zweedse Madelene Sagstrom eindigden op de tweede plaats overall, na acht te zijn geworden onder ..

Thompson nam de controle over met back-to-back birdies op 10 en 11, voor birdies op 15 en 17, en zelfs een bogey op de laatste kon het feest niet bederven, want ze behaalde een overwinning met drie schoten.

“Ik heb extreem hard aan mijn spel gewerkt. Ik had het gevoel dat het een kwestie van tijd was, maar ik wilde gewoon golfen en mezelf in de laatste rondes in de strijd gooien en leren van de verliezen die ik had en wat ik nodig had om aan te werken, en dat heb ik vandaag ingebracht”, zei ze.

“Vandaag heb ik precies zoals ik gisteren speelde, met agressief golf en een beetje vurig. Ik sloeg een geweldige schot op nummer één tot zes of zeven voet en maakte het. Ik wilde onbevreesd golfen en niet wegspelen van pins door wie dan ook middelen en committeren aan mijn opnamen.

“Ik sloeg een paar hele goede en ik raakte een paar dubieus, maar met deze wind moet je de slechte zo goed mogelijk pakken. Ik heb hem op de rug aangezet en echt de putts gemaakt wanneer dat nodig was.”

Olympisch kampioene Nelly Korda eindigde op de laatste dag in New York op de vierde plaats op seven under met een ronde van gelijk niveau.

De Schotse Kylie Henry produceerde de gezamenlijk beste ronde van de dag met een vijf-onder 67 en eindigde op een gedeelde vijfde plaats naast de Zweedse Maja Stark op zes onder.

De winnaar van vorig jaar, Charley Hull, eindigde om zeven uur in New York.

In de Race naar Costa del Sol van 2022 blijft de Zweedse Linn Grant het klassement aanvoeren met 3.394,91 punten, maar landgenoot Stark heeft het gat aanzienlijk gedicht en staat nu slechts 69,77 punten achter.

De rest van de top 10 blijft hetzelfde, met de Zweedse Johanna Gustavsson op de derde plaats, de Belg Manon De Roey op de vierde en de Argentijnse Magdalena Simmermacher op de vijfde.

De Engelse Meghan MacLaren blijft op de zesde plaats, de Spaanse Ana Peláez Trivino staat op de zevende en de Zuid-Afrikaanse Lee-Anne Pace staat op de achtste met het Engelse duo Georgia Hall en Liz Young die de top 10 completeren.

Krijg de beste prijzen en boek een ronde op een van de 1.700 cursussen in het VK en IerlandBy rhfhn