Te midden van landelijke boekverboden worden leraren als nooit tevoren kritisch bekeken op klasmateriaal. Een onschuldig bedoeld materiaal bezorgde me een stoel in het kantoor van mijn directeur. Gelukkig had ik wat context en achtergrond, maar niet elke opvoeder krijgt deze reactie. Ik legde contact met leraren in het hele land en verzamelde een reeks anonieme getuigenissen over dit exacte probleem.

BLM-bewegwijzering

“Mijn klas is een weerspiegeling van mij. Van de ramen tot de muren, ik ben het allemaal. Mijn identiteit wordt weerspiegeld in verschillende materialen en onderwijspraktijken, en mijn BLM-poster is net zo geldig als elk ander bord, poster of ankerkaart in de school. Ik ben er trots op mezelf te vertegenwoordigen en de identiteit van mijn studenten te ondersteunen, vooral nu. Ik heb geen spijt.”

Anonieme leraar middelbare school in Chicago

In de nasleep van de Black Lives Matter-beweging toonde deze ELA-leraar uit de zevende klas zijn steun door het iconische BLM-symbool in postervorm in zijn klaslokaal weer te geven. Zijn administratie benaderde hem preventief met bezorgdheid voor ouderlijke terugslag, en het gesprek werd vijandig. Uiteindelijk nam deze opvoeder ontslag uit zijn functie en begon hij fris op een naburige school die hem verwelkomde met poster en al. Deze leraar blijft standvastig in het vertegenwoordigen van zijn eigen identiteit en het ondersteunen van zijn leerlingen in die van hen.

Genderneutrale badkamerpassen

“Ik heb” gebruik al jaren genderneutrale badkamerpassen in mijn kamer. Het is mijn kleine bijdrage aan de groeiende LHBTQ+-studentenpopulatie van onze school, en trouwens aan al mijn studenten. Ik walgde helemaal toen een problematische ouder klaagde dat de pasjes in strijd waren met het genderspecifieke toiletbeleid van de school. Ze haalden de gedragscode voor studenten aan en zo.”

Anonieme leraar Engels op de middelbare school in Columbus, Ohio

Deze vaste lerares zette haar emotie opzij en reageerde kalm maar gepantserd. Ze deelde de communicatie met de administratie van haar school, en samen versterkten ze krachtig dat de genderneutrale passen niet direct het toiletbeleid van de school weerspiegelden en daarom acceptabel waren in de klas. De uitwisseling was gelukkig genoeg om de zaak te laten rusten.

Titel IX Flyer

“Ik neem Titel IX zeer serieus. Je kunt tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn en ik wil dat mijn studenten goed geïnformeerd zijn. Aan het begin van het jaar deel ik Titel IX-beleidsmiddelen met al mijn studenten en ik heb een informatieve flyer van de wijk in mijn kamer hangen. Ik heb er tot vorig jaar nooit problemen mee gehad; een ouder had moeite met het woord ‘verkrachting’ in (zeer) kleine lettertjes onderaan de flyer.”

Anonieme leraar van de vierde klas in Stafford, Texas

Aangezien het district het Titel IX-materiaal aanleverde, dat discriminatie op grond van geslacht behandelt, verspilde de ervaren lerares geen tijd door onmiddellijk haar administratie erbij te betrekken. Na wat heen en weer vroeg de ouder de leerkracht om de flyer uit de klas te verwijderen, wat de leerkracht en haar administratie weerlegden. Het team had het materiaal gemakkelijk kunnen aanpassen, maar ze waren sterk gehecht aan het principe van transparantie. De ouder probeerde de zaak voor te leggen aan het schoolbestuur, waarop de inspecteur tussenbeide kwam en de zaak afsloot. De Titel IX-flyer van het district blijft een bron voor iedereen, en de leraar blijft haar studenten voorzien van de essentiële veiligheidsinformatie die ze verdienen.

Christopher Columbus

“Ik leer mijn studenten niets over Christoffel Columbus, en dat stoort sommige mensen echt. Ik ben ervan beschuldigd mijn studenten van goed onderwijs te hebben beroofd, en een ouder beweerde dat ik ze indoctrineerde.”

Anonieme leraar van de vierde klas in Peoria, Arizona

De uitdagingen van het onderwijzen van kolonisatie zijn steil. Deze basisschoolleraar eert de feiten en laat de controversiële bijdrage van Christoffel Columbus aan de Amerikaanse geschiedenis achterwege. Al twee jaar op rij hebben ouders hun bezorgdheid geuit over de afwezigheid van de historische figuur op het studiemateriaal van hun kinderen. In beide gevallen hield de ervaren lerares haar koel en draaide de rollen om. Ze nodigde de ouders uit om hun eigen huiswerk te maken en haar administratieve team te voorzien van onweerlegbaar bewijs dat hun beweringen ondersteunt, met dien verstande dat ze de bevindingen van de ouders zouden onderzoeken om ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming waren met de leerplanrichtlijnen. Onnodig te zeggen dat de problemen allebei vanzelf zijn opgelost … nogal stil.

Evolutie in de wetenschapsklas

“Ik was geschokt toen ik een vernietigende e-mail ontving over onze eenheid over evolutie. Ik bedoel, deze ouder ging zelfs zover dat hij de Bijbel citeerde. Ik geef les op een openbare school waar biologie een essentiële wetenschappelijke standaard is. … Ik dacht echt dat we de dagen van boekverbranding voorbij waren.”

Anonieme leraar natuurwetenschappen in de vierde klas in Kalamazoo, Michigan

Ondanks minimale ervaring met dit soort reacties, hield de nieuwe leraar stand. Ze nodigde de ouders uit om contact op te nemen met de commissie voor leermiddelen van het district, waar ze het materiaal konden beoordelen op vooroordelen en ontwikkelingsgeschiktheid. Ze verstrekte de contactgegevens van de commissie samen met de staatsnorm waaraan de les in kwestie voldeed. Haar weerlegging was sterk (of afschrikkend) genoeg om de kwestie te laten rusten.

Deze getuigenissen hebben betrekking op een reeks zaken, maar het is duidelijk dat de politiek het klimaat op scholen belast. Dientengevolge moeten leraren op hun tenen rond een doolhof van bureaucratie lopen en onze materialen filteren om diplomatiek en onbevooroordeeld te blijven.

Het onderwijs ziet er tegenwoordig anders uit dan ooit tevoren. Ondersteuning is de sleutel, en relaties zijn cruciaal. Heb je een goede band met je administratie, gebruik die dan in je voordeel! Met beheerders als hefboom kunnen ouders wel twee keer nadenken voordat ze problemen aankaarten bij de directeur van hun kind. Bovendien houden klagers niet van beenwerk. Een simpele uitnodiging om zwaar te tillen zal niet alleen de druk van je schouders verlichten, maar zal waarschijnlijk ook het andere uiteinde het zwijgen opleggen.

Als al het andere faalt, onthoud dan dat elke dag verschijnen als je authentieke zelf en gezond verstand gebruiken, de beste manier is om je studenten te inspireren hetzelfde te doen.

Heb je je lesmateriaal uitgedaagd? Vertel het ons in de comments.

Op zoek naar meer van dit soort artikelen? Abonneer u op onze nieuwsbrieven.By rhfhn