De Harry Potter wereld rouwt om het verlies van Robbie Coltrane, de grote acteur en komiek die de tuinman van Zweinstein Rubeus Hagrid speelde. Coltrane stierf deze week op 72-jarige leeftijd; zijn optreden als Hagrid over acht Harry Potter films maakten hem tot een van de meest populaire armaturen in de hele franchise.

Coltrane’s populariteit breidde zich ook uit tot zijn collega-castleden. Daniel Radcliffe, die opgroeide met Harry Potter en veel scènes met Coltrane deelde, gaf deze verklaring na de openbare aankondiging van het overlijden van Coltrane:

Robbie was een van de grappigste mensen die ik heb ontmoet en hield ons constant aan het lachen als kinderen op de set. Ik heb vooral goede herinneringen aan hem die ons opvrolijkte over Prisoner of Azkaban, toen we ons allemaal urenlang verstopten voor de stortregens in Hagrids hut en hij verhalen vertelde en grappen maakte om het moreel op peil te houden. Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik hem heb mogen ontmoeten en met hem heb mogen werken en ik ben heel verdrietig dat hij is overleden. Hij was een ongelooflijke acteur en een aardige man.

Harry Potter maker JK Rowling plaatste haar eigen eerbetoon aan Coltrane op haar Twitter-account en schreef: “Ik zal nooit meer iemand op afstand kennen zoals Robbie. Hij was een ongelooflijk talent, een compleet uniek talent, en ik had het geluk hem te kennen, met hem te werken en met hem te lachen. Ik stuur mijn liefde en diepste medeleven naar zijn familie, vooral zijn kinderen.”

Hoewel hij al in slechte gezondheid verkeerde op het moment dat het werd opgenomen, zorgde Coltrane voor een van de meest ontroerende momenten van de afgelopen tijd Harry Potter 20e verjaardag special op HBO Max.

Acteurs die stierven in 2022

Dit zijn de grote film- en tv-sterren die dit jaar zijn overleden.By rhfhn