ComingSoon Senior Editor Spencer Legacy sprak met regisseur John William Ross, hoofdrolspeelster Sara Wolfkind en hoofdrolspeler Usman Ally over Hulu’s horrorfilm Grimcutty en zijn benadering van memetische horror. Grimcutty is nu beschikbaar voor streaming op Hulu.

GERELATEERD: Huluween Interview: Adam Faison over Hellraiser & Gefolterd worden

“In deze moderne speelfilm wekt een enge internetmeme genaamd ‘Grimcutty’ paniek op bij alle ouders in de stad, ervan overtuigd dat hun kinderen zichzelf en anderen schade berokkenen”, luidt de synopsis van de film. “Als een levensechte versie van Grimcutty tiener Asha Chaudry begint aan te vallen, denken haar ouders dat ze zichzelf snijdt als onderdeel van een uitdaging. Nu haar telefoon is afgenomen en niemand haar gelooft, moet Asha zien uit te vinden hoe ze haar ouders kan bereiken en de Grimcutty voor eens en voor altijd kan stoppen.’

Spencer erfenis: Deze film is geïnspireerd op de internetfenomenen Momo en Slenderman. Wat sprak je aan bij deze memetische horror?

Jan Willem Ross: Wat me greep was de generatiekloof tussen wat ouders dachten dat het was en wat kinderen dachten dat het was. Het legde het verschil bloot in de relatie van kinderen tot technologie versus de relatie van ouders tot technologie en die generatiekloof. De Momo-uitdaging … ouders waren er een beetje gek van en kinderen zeiden gewoon: “Huh, wat is het?” Dat was gewoon rijp voor satire, en er waren gewoon zoveel mogelijkheden voor commentaar dat ik er gewoon in dook.

Sara, en Grimcutty trok je naar het project toen je er voor het eerst over hoorde?

Sara Wolfkind: Ik denk dat het in eerste instantie de naam was. Ik heb er net auditie voor gedaan zoals elke andere auditie, maar ik zag de naam, ik dacht: “Huh, oké.” En ik lees de zijkanten, [but] Ik had het hele script nog niet door, en ik voelde me echt verbonden met het personage Asha. Ik hou van horror en ik hou van schreeuwen, en ik hou ervan om voor een monster te rennen. Toen ik eenmaal meer begreep van wat erin gebeurde, dacht ik: “Wauw, dit is echt interessant. De relatie tussen de tieners en hun ouders.” Dus toen alles bij elkaar kwam, werd ik er gewoon door meegezogen.

Usman, afgaande op John’s thema van die ontkoppeling, je karakter begint vanuit een plaats van liefde en wordt meer paranoïde. Hoe heb je dat proces in beeld gebracht?

Usman bondgenoot: Ik denk dat het gewoon belangrijk was om het personage op de waarheid te baseren, wat eerlijk gezegd is wat je zou doen met elk personage, ongeacht het filmgenre of waaraan je werkt. Dus we wilden duidelijk maken dat hij gewoon een aardige, liefhebbende vader was die echt wilde [what was] het beste voor zijn kinderen, maar al snel begint hij zich te voeden met wat mensen zeggen of wat hij ziet. En die angst verandert in een niveau van paranoia dat bijna lijkt op – ik kwam hier steeds op terug op de set – dat het bijna een aandoening is, weet je wel? Dat hij gekweld wordt door dit ding waardoor hij zich irrationeel gedraagt ​​in de buurt van zijn kinderen tot het punt waarop hij op eigen kracht een bedreiging voor hen wordt. John en ik hadden veel gesprekken op de set over het volgen van die reis voor het personage – waar hij begint en waar hij eindigt. En om altijd te weten dat, ook al zit je aan het eind van de dag in een film met dit gigantische monster of dit wezen, dat je nog steeds deze echte krachtige momenten van waarheid kunt vinden die in het personage bestaan ​​en hoe ze zich verhouden naar elkaar.

Roos: Afgaand op wat Usman zegt, heeft Usman zo’n geweldig werk geleverd door deze sympathieke kerel te spelen en hoewel hij dit donkere pad afdaalt, krijg je altijd het gevoel dat er nog steeds een sympathieke kerel in zit. Het is niet zoals een man die een dominante patriarch wordt of zoiets. Je krijgt altijd het gevoel dat het deze sympathieke kerel is die op een dwaalspoor is gebracht en je wilt dat Asha hem redt. Usman, ik vond dat je dat zo goed hebt vastgelegd en emotioneel op het scherm hebt overgebracht.

Steeg: Dank je.

John, gaat Grimcutty ook in op hoe gemakkelijk hysterie zich kan verspreiden in het internettijdperk. Wat maakte dat thema belangrijk voor je?

Roos: Ik schreef het vóór de pandemie, maar toen verergerde de pandemie al deze gevoelens over hoe internet en sociale media en de 24-uurs nieuwscyclus onze hersenen beïnvloeden. Zeker tijdens de pandemie was ik gestrest en deed ik een detox op sociale media voor mezelf. Het werkte. Het had een groot effect op mij. Dus ik denk dat veel tijd online en op sociale media doorbrengen mensen met veel angst en spanning kan vullen. Ik hoop alleen dat door er een horrorfilm van te maken, het mensen aan het denken zet over hoe ze dat in hun eigen leven onder controle kunnen krijgen. Als het mensen aan het denken zet, dan ben ik blij.

Sara, de reis van je personage door de film gaat van het slachtoffer worden van Grimcutty en zich verstoppen tot het actief zoeken om het te doden, wat leidt tot dat intense einde. Hoe was het om zoveel verschillende kanten van een personage te spelen terwijl ze zich ontwikkelden?

Wolfkind: Ooh, ik denk dat ik het verhaal gewoon gevolgd heb, … ik heb het gevoel dat je, zoals ieder mens, zou proberen om … ik weet het niet, als het jou als persoon echt kwelt, zou ik proberen te ontdekken wat er aan de hand is. Ik denk dat Asha dat ook doet. Het is ontdekken “waarom gebeurt dit?” Ze probeert het probleem op te lossen en er staat meer op het spel, haar ouders worden hysterischer en ze moet het oplossen. Films worden nooit in volgorde gefilmd, dus het was als: “Oké, wat wil ik in deze scène?” Usman lacht omdat we grappen maakten over doelen en zo. Het is net als… menselijke momenten en ze groeit. Ik heb het gevoel dat het een klein coming-of-age-verhaal is over haar opgroeien tot haar eigen persoon, en daar had ik ook mee te maken. Dus mens-tot-mens vertelde ik.

Roos: Sara, ik vond dat je de groei van dat personage zo goed hebt gevolgd. Na verloop van tijd, in de loop van de film, voel je zeker deze reis die ze doormaakt. Het was niet in orde. Het was gek. Dat je dat scherp kunt houden – daar ben ik echt trots op. Het is echt een geweldige prestatie.

By rhfhn