Gitarist Jim Root heeft een vrij grote rol gespeeld in Schuifknoop‘s muziek door de jaren heen, maar stond aan de zijlijn tijdens het schrijven van Het einde, tot nu toe. In een interview met Gitaar Wereld, Wortel credits bassist Alessandro Venturella en percussionist M. Shawn Crahan voor het oppakken van zijn speling tijdens het schrijven van het album sessies. Wortel vertelde toen over zijn ernstige depressie tijdens de pandemie en zei dat het idee om muziek te schrijven of gitaar te spelen gewoon te deprimerend was.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Nee, gitaren waren deprimerend voor mij. Alles maakte me deprimerend. Het is raar hoe de draden in je hersenen elkaar kruisen en terwijl de gitaar voorheen een uitlaatklep voor me was om aan dingen te ontsnappen, deze keer toen ik ernaar keek, herinnerde het me er gewoon aan van alle dingen die ik niet kon doen vanwege Covid. Dus deze positieve kracht in mijn leven veranderde in iets negatiefs, wat absoluut verschrikkelijk zou zijn geweest als ik mezelf er niet uit had kunnen trekken het.

“Nu pak ik een gitaar en ik denk: ‘Wat zou ik zonder dit doen?’ Maar toen was ik zo ver van die plaats. Ik verloor elk gevoel van positiviteit. Ik had helemaal geen doel. En ik dacht: ‘Wat maakt het uit of ik hier ben of niet? Wat heb ik aan mijn bestaan? Ik heb zo’n beetje alles bereikt in het leven wat ik wilde bereiken. Hoe stel ik nieuwe doelen en waarom zou ik me druk maken?’ Dat is wat er door mijn hoofd ging en het was eng.”

Wortel voegde er later aan toe dat hij tijdens de pandemie probeerde nieuwe muziek te schrijven, maar het zichzelf er gewoon niet toe kon brengen. Natuurlijk zijn we blij Wortel het lijkt tegenwoordig beter te gaan (hij bespreekt later het bijwonen van therapie die hielp), maar toch – dit moet eng zijn geweest.

“Ik heb geprobeerd wat dingen te doen. Als ik me wat zelfverzekerder en positiever had gevoeld, zou ik hebben gezegd: ‘Oh, dit is geweldig. Ik heb al die vrije tijd om te zitten en te schrijven en creatief te zijn.’ Ik schrijf normaal gesproken in mijn huis, maar ik had een ernstig lek en er was waterschade, dus ik moest ergens anders zoeken om mijn computer in te stellen en te schrijven.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Het voelde gewoon niet goed en gaf me angst om op die manier te proberen te werken, waardoor ik het probeerde op te geven. Ik zat niet in mijn comfortzone, zelfs niet alleen. Ik zat vast in mijn hoofd en ik overdacht alles.

“Ik dacht aan een slechte relatie waarmee ik te maken had en probeerde het probleem op te lossen. ‘Ben ik het probleem? Moet ik meer mijn best doen?’ Ik stelde alles in vraag en kwam met geen antwoorden en werd depressiever. Ik kwam op het punt dat ik echt moeite had om zelfs maar de volgende dag te willen zien. ”

Het einde, tot nu toe kwam uit op 30 september en debuteerde op nummer 2 van de Billboard 200.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

By rhfhn