Beste WeAreTeachers:
Ik weet dat dit misschien gemeen klinkt, maar ik ben klaar met het kopen van potloden. Ik ben klaar met het principe ervan, ik ben klaar met het uitgeven van mijn eigen geld, en ik ben extra klaar met studenten die me zeggen: “Je hebt geen potloden meer” alsof de potloden rietjes zijn in een restaurant. Ik weet dat het een dwaze heuvel is om op te sterven, maar ik worstel met tegenstrijdige berichten als “Geef je eigen geld niet uit als leraar!” en “Doe wat het beste is voor kinderen.” Is het niet ook het beste voor kinderen om verantwoordelijkheid te leren? —Potlood-pincher

Beste PP,

Ik heb het gevoel dat klagen over de potloodsituatie een overgangsrite is voor een leraar. Op een gegeven moment hebben we allemaal naar onze lege potloodbeker gekeken en agressief gefluisterd: “HOWWWWW?”

Ik worstelde ook al vroeg in mijn carrière met de grote potlooddans. Ik heb alles geprobeerd – potloden verwisselen voor onderpand tot ze terug waren, namen op het bord schrijven, noem maar op. Ze verspilden een hoop van mijn lestijd en deden uiteindelijk niets om het gedrag van naar de les komen zonder potlood te beteugelen.

Het enige dat werkte? De strijd volledig loslaten. Ik ontdekte dat het de $ 40 waard was die ik aan het begin van elk jaar betaalde voor dozen met een bajillion potloden om er niet aan te hoeven denken.

Als ze niet zonder een potlood kunnen werken, kunnen we het ze niet moeilijker maken om er een te krijgen. Of je nu een gelukkige ziel bent op een school die ze voor je zal bestellen of dat je ze zelf moet kopen (hier is een link), koop ze en bewaar je kostbare mentale middelen voor de dingen die er echt toe doen.

Opmerking: ik merkte wel dat ik in het jaar dat ik aangepaste potloden bestelde met de tekst “Return Me to Ms. Treleaven! I Miss Her” Ik kreeg veel meer terug, maar zelfs die waren het extra geld niet waard.

Nog een opmerking: ik moet altijd een pen lenen als ik naar de bank, de apotheek of een restaurant ga. Niemand schaamt me er ooit voor. (Ik pak ook 9 van de 10 keer per ongeluk hun pen.)

Soms kan het voelen alsof een observatie meer is dan een observatie – het hele ‘dit gaat niet om potloden, het gaat om verantwoordelijkheid’. Maar in dit geval denk ik echt dat het om potloden gaat. (Als het over iets groters gaat, gaat het over schoolfinanciering en hoe belachelijk het is voor leraren om alles wat met werk te maken heeft uit eigen zak te betalen.)

Sterf niet op deze heuvel. We hebben je nodig op andere heuvels.

Beste WeAreTeachers:
Ooit gehoord dat scholen een gezin zijn? Nou, de mijne is letterlijk een familie. Ik geef les op een middelbare school in een klein stadje waar de vader directeur is, zijn zus een AP, zijn vrouw een counselor en een van zijn dochters is een leraar (de andere dochter werkt op onze basisschool). De zoon van de onderwijzeres zit in de zevende klas van een van mijn klassen en is niet meer onder controle. Hij zegt en doet wat hij wil, wetende dat hij geen consequenties zal krijgen. Ik word ofwel ondermijnd als ik discipline probeer te bewerkstelligen, ofwel vergelding als ik erin slaag hem te behandelen zoals mijn andere studenten. Zijn tante, oudtante en grootmoeder hebben duidelijk gemaakt dat ze tegen mij zijn en maken mijn werkleven steeds moeilijker. Ik heb het gevoel dat ze hier een soort van regels moeten overtreden. Nog ideeën? —Zwart schaap van de familie

Beste BSOTF,

Wauw. Dit voelt Shakespeareaans, en niet op een leuke manier.

Mijn eerste gedachte was: “Wauw, haal jezelf zo snel mogelijk van deze school af.” Maar iets zegt me dat je dit gecorrigeerd wilt hebben – voor jou en mogelijk anderen.

Ten eerste zou ik met een vakbondsvertegenwoordiger praten om te zien of ze aanbevelingen hebben over hoe verder te gaan. Als je dan nog niet aan het documenteren bent, begin dan met het maken van aantekeningen over alles. ELK. DING. Als de leerling zich misdraagt, noteer dan wat de leerling heeft gedaan, welke omleidingsmethoden je hebt geprobeerd, hoe de directeur reageerde (of niet), enz. Als de andere gezinsleden je vijandig gezind zijn, schrijf dan op wat ze zeiden, waar je was, en als iemand anders het hoorde. Of uw vakbond u nu wel of niet kan helpen, u heeft deze informatie mogelijk nodig voor uw district of juridisch adviseur.

Ten tweede zou ik kijken of je je directeur aan boord kunt krijgen met een soort faculteitsbrede training voor conflictoplossing als professionele ontwikkeling. Als je school niet het budget heeft om een ​​trainer of organisatie in te schakelen, stel dan een boekstudie voor zoals De anatomie van vrede of Cruciale gesprekken. Door iedereen een gemeenschappelijke taal en normen voor conflictoplossing te geven, worden de verwachtingen voor het gedrag van de faculteit hoger.

Als dat niet werkt, stuur dan een e-mail voor de hele school om iedereen uit te nodigen voor een facultaire boekenclub op giftige werkplekken en kijk hoe de chaos zich ontvouwt!

(Doe dat alsjeblieft niet. Maar het is leuk om over na te denken.)

Beste WeAreTeachers:
Ik zit in mijn tweede jaar van lesgeven in de vijfde klas en ben er absoluut dol op, op één situatie na. Momenteel is er een leraar die vroeger een functie had die hen een breed scala aan toegang gaf tot persoonlijke informatie van studenten (cijfers, gedragsrapporten, enz.), maar nu in een positie is die meer beperkte informatie zou moeten hebben. Ze hebben echter nog steeds deze toegang. Ik zal het hebben over een student die we jaren geleden hadden, en ze zal zeggen: “Oh, hij komt nog steeds in de problemen – ik heb onlangs zijn disciplinaire logboek gecontroleerd” of zal commentaar geven op het inkomen van een gezin omdat ze adressen en huiswaarden opzoeken. Het voelt als kletsen als ik het haar vertel, maar het geeft me een ongemakkelijk gevoel dat ze studentendossiers kan zien waartoe ze geen toegang zou moeten hebben. Breng ik dit naar een beheerder of laat ik het met rust? —Vechten Met Tattling

Beste BWT,

Nee. Hou daar niet van.

De toegang hier is niet het probleem; het is het misbruik ervan. Deze zoekopdrachten zijn niet relevant voor de dagelijkse taken van de leraar en zijn ronduit smakeloos (naast een inbreuk op de privacy).

Ik zou persoonlijk een beheerder ontmoeten die u vertrouwt. Vertel ze gewoon dat je zou aanraden dat ze de toegangsniveaus van alle docenten op je campus onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze geschikt zijn voor hun rol. Houd het daar maar bij. Ze snappen je drift.

Heb je een brandende vraag? E-mail ons op [email protected]

Beste WeAreTeachers:
Dit jaar, in een poging om energie te besparen, heeft ons district gezegd dat leraren geen magnetrons of minikoelkasten meer in hun kamers mogen hebben. Welke, prima. We dachten dat we deze apparaten zeker konden delen per afdeling of met een kleine groep klaslokalen. Nee! De enige goedgekeurde apparaten voor docenten zijn die in onze docentenlounge. Met overlappende lunches wordt dit heel snel erg druk. Ik had onlangs misschien zes minuten om te eten tussen het lopen naar de andere kant van de school om mijn lunch te halen en het wachten tot de magnetron vrij was. Ik heb wat perspectief nodig – is dit een strijd die het waard is om te vechten? — Honger naar antwoordenBy rhfhn