ComingSoon sprak met Het menu ster Hong Chau over haar ervaring met het spelen van Elsa. Chau beschreef haar proces om te helpen bij het maken van het personage en hoe ze het zou vinden om in een franchisefilm te spelen. Het menu draait nu in theaters.

“Een jong stel reist naar een afgelegen eiland om te eten in een exclusief restaurant waar de chef-kok een uitgebreid menu heeft bereid, met enkele schokkende verrassingen”, luidt de synopsis van de film.

JonathanSim: Je speelt een zeer complex personage in Elsa. Toen je over dit personage las, hoe heb je dit personage van de pagina gehaald en haar eventuele menselijkheid gevonden?

Hong Chau: Er stond niet veel op de pagina voor Elsa. Je hebt gelijk. Het is iets waarover ik veel discussies heb gehad met Mark Mylod, onze regisseur, over… Ik wilde daar enkele momenten hebben waarop het publiek een glimp kon opvangen van wie ze buiten het restaurant zou kunnen zijn en kleine aanwijzingen zou kunnen geven over hoe ze zou kunnen zijn kom je bij de crew van Chef Slowik voegen. Maar dat wilde ik niet via dialoog doen. Ik wilde geen regels of iets dergelijks toevoegen. Ik ben absoluut een voorstander van minder is meer. Dus voor mij ging het alleen om het creëren van een achtergrondverhaal voor mijn personage. Een waar ik passie voor voelde.

Ik stuurde Mark Mylod enkele inspiratiefoto’s van hoe ik wilde dat het personage eruit zou zien, en het kwam niet echt overeen met wat Mark zich aanvankelijk voor het personage had voorgesteld. Dus we hadden daar veel heen en weer over, en ik was echt koppig en zette mijn hielen erin, dus we sloten een compromis over een aantal dingen. Toen was ook Amy Westcott, onze geweldige kostuumontwerper, aan boord. Ze is toevallig in het echte leven met Mark getrouwd en ze was erg blij om samen met mij samen te zweren tegen Mark. Ze bedacht dit geweldige kostuum voor Elsa waarvan ik denk dat het het personage echt goed dient.

Was het een uitdaging om dit personage te spelen en die interessante toon die deze film heeft van zowel verontrustend als humoristisch in evenwicht te brengen?

Om die reden was het een lastig personage om te spelen. Ze moest een beetje optreden als het gezicht van het restaurant, als de persoon die de gasten begroet en hen rond het landgoed begeleidt en over het restaurant praat. Ze moet dus een bepaald niveau van professionele warmte hebben – geen echte warmte, maar professionele warmte. Door de hele film heen zie je die façade verdwijnen en leer je hoe ze echt over dingen denkt. Het was die kalibratie die ik heel spannend vond om mee te spelen.

Wat was je favoriete scène van The Menu om te filmen?

Oh, mijn favoriete scène … Ik denk dat het zou zijn … er is een scène tegen het einde van de film tussen Elsa en Margot, gespeeld door Anya Taylor-Joy, en daar hebben we veel op geoefend. We werkten met een stuntteam en het was iets dat ik nog nooit eerder had kunnen doen. Ik hou van actiefilms, dus toen ik het script las, dacht ik: “Ooh, wat een leuke sappige scène om te doen.” En het was intens, maar ik ben echt blij met hoe het is geworden.

Je hebt deze geweldige carrière achter de rug met rollen in Inherent Vice en Downsizing. Zou je ooit overwegen om deel te nemen aan een franchisefilm? Van welke franchise zou je deel willen uitmaken?

Eerlijk gezegd heb ik daar nooit over nagedacht. Het zou gewoon iets moeten zijn waarvan ik het gevoel had dat ik ermee kon groeien, weet je? Dat ik niet bij elke volgende film hetzelfde deed. Ik weet het niet. Daar heb ik niet echt over nagedacht. Dat is een geweldige vraag. Daar ga ik hierna over nadenken!

By rhfhn