De komende Pantera shows met zanger Phil Anselmo en bassist Rex Brown naast Black Label Society gitarist Zakk Wylde (geassisteerd door Dimebaggitaar technicus Grady kampioen) en Miltvuur drummer Charlie Benante. Dit heeft de woede gewekt van veel mensen op internet, die hebben gehuild “geen reünie!” meteen vanaf het begin. En in een interview met Ultieme gitaar, Wylde richt zich tot degenen die er zo over denken met een heel eenvoudig antwoord – natuurlijk niet.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Het was zo grappig, want iemand zei: ‘Dat is het niet’ Pantera!’ Natuurlijk niet Pantera. [laughs] Zijn Phil, Rex en twee van hun vrienden komen samen om te eren Dubbeltje, Vinnie en al hun prestaties. Het is een feest van Pantera en alle bergen die ze veroverden. Het is de manier waarop ik ernaar kijk.”

Wylde sprak ook over hoe de shows tot stand kwamen en zijn benadering van de muziek, zoals hij eerder heeft besproken.

“De jongens… Daar werd altijd over gesproken. En ik zei altijd: ‘Dat is aan de jongens.’ Het is bijna zoiets als, zoals ik het altijd heb bekeken, als Mitch Mitchell en Noel Redding opgebeld Eric Clapton omdat Eric en Jimmy, het zijn allemaal vrienden. En ze zijn net als, ‘Ericwe gaan samenkomen, en we gaan eer Jimmy. Zou je willen zingen en spelen? Jimmyzijn spullen?’ Natuurlijk Eric zou het doen. Ik bedoel, dat is zijn maatje. Natuurlijk zou ik het doen.

“Het is als, ‘Zak, zou je het ooit doen?’ Het is als: ‘Nou, natuurlijk ga ik het doen. Waarom zou ik niet?’ Ik ga natuurlijk mijn best doen, maar dat is niet mijn beslissing, dat zijn de jongens. Terug in de dag met Vinnieer waren discussies, en daarna, Vinnie overleden, ik had niet gedacht dat er ooit iets zou gebeuren. ik herinner Phil belde me op een avond, en had zoiets van, ‘ZakkRex en ik zouden het geweldig vinden als je Dime zou eren.’

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“En ik dacht: ‘Natuurlijk, jongens, ik zou hier altijd zijn om te eren’ Dubbeltje en al je prestaties.’ Zoals ik ernaar keek – het is gewoon een stel vrienden die samenkomen om hun vrienden te eren, snap je wat ik bedoel?”

Zoals het er nu voor staat, Pantera staat gepland om de volgende festivals te spelen als onderdeel van hun schema:

  • Hell & Heaven Metal Fest op 2 december in het Foro Pegaso in Otzacatipan
  • Monterrey Metal Fest op 6 december in het Estadio Mobil Super in Monterrey
  • Knotfest Colombia vindt plaats op 9 december in het Estadio Nemesio Camacho El Campín in Bogotá
  • Knotfest Chili op 11 december in het Estadio Monumental in Santiago
  • Een speciale eenmalige show in de Vibra São Paulo in São Paulo, Brazilië op 15 december
  • Knotfest Brasil op 18 december op de Sambódromo do Anhembi in São Paolo
Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

By rhfhn