Judas Priester zanger Rob Halford kwam beroemd uit de kast als homoseksuele man tijdens een interview op MTV in 1998. In een interview met de bewaker in 2010, Halford zei dat hij uit de kast kwam tijdens een pauze met… Judas Priester omdat hij niet zeker wist of de heavy metal-wereld net zo accepterend zou zijn geweest over zijn seksualiteit.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Ik begreep dat het destructief had kunnen zijn. Mensen waren gefascineerd, maar wat zou het domino-effect zijn geweest? Het bleek dat toen ik uit de kast kwam, ik weg was van Priester. Maar in de jaren tachtig denk ik dat er helemaal een terugslag had kunnen zijn. Jij beschermt je belangen, nietwaar? Ik dacht ook aan de rest van de band.”

Nu in een nieuw interview met Ultieme klassieke rock, Halford enige verwarring uit over het feit dat homo zijn minder werd geaccepteerd in de metalscene in een tijd waarin glamrock koning was en ‘jongens eruitzagen als meisjes’.

“Als je denkt aan de glamrock-beweging, wat het was, in het bijzonder, twee bands die dat echt voor mij pushten waren” Motley Crue en Vergif – en, tot op zekere hoogte, Assepoestermisschien wat vleugelspeler, LA Guns. Er kwamen veel dingen door op dat moment in het glamrock-tijdperk. En zeker Sebastiaan [Bach], weet je, toen jongens op meisjes leken. En dat werkte.

“En ik kon daar nooit helemaal achter komen, vanwege de homofobe dingen die er in de jaren ’80 gaande waren. En er zijn al die jongens met make-up op, kijkend… ik moet hier op mijn woorden letten, maar je weet wat ik ben zeggen? Op een specifieke manier kijken, dat iedereen denkt: ‘Ja, man, ze zijn echt hardcore’ en al dat soort dingen. En dan ik als een homoseksuele man in de kast, het is als, ‘mis ik iets Hoe kan ik niet naar buiten komen uit angst om mijn carrière en mijn band te verliezen, maar deze jongens gaan naar buiten zoals ze doen, en iedereen valt over hen?’ Niet iedereen, maar weet je, de algemene perceptie van de beelden was gewoon: iedereen moet er zo uitzien. Iedereen moet zich zo kleden. [was] een opmerkelijke tijd in heavy metal en rock om in bredere zin over na te denken.”

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Halford later herhaalde hij dat hij van veel van de jongens uit de glamourscene en hun muziek houdt, en dat zijn mening hen op geen enkele manier deert of wat ze hebben bereikt.

“En ik hou van die jongens. Terwijl we praten, moet ik de boodschap overbrengen dat ik van die jongens hou. Ik hou van hun muziek, ik hou van wat ze hebben bereikt en alles. Ze zijn heel, heel belangrijk. En misschien was er een gevoel van kans binnen de LGBTQ-gemeenschap omdat deze jongens er toen waren en deden wat ze deden. Misschien openden ze een klein kiertje in de deur voor acceptatie. Omdat veel jongens er naar de shows gingen die er zo uitzagen. Een van mijn vrienden hier in Phoenix in de jaren 80 gebruikten de make-up en het haar en alles, ze zagen er zo uit en dan gingen ze naar buiten om die bands te zien.

“Dus in termen van het antropologische aspect was de sociale connectie tussen er zo uitzien en cool en geaccepteerd zijn zonder enige pushback behoorlijk opmerkelijk. Het is een heel interessant deel van die tijd in heavy metal. En ik betrek mezelf – niet helemaal, in dat respect, maar als je kijkt naar Turboje kijkt naar de manier waarop we kijken, kijk naar de manier Glennheeft zijn haar en [K.K. Downing]zijn haar heeft, zaten we eigenlijk allemaal in dezelfde smeltkroes. De jaren ’80 waren een opmerkelijke tijd voor metal, glamrock, rock, hoe je het ook wilt noemen. De visuele presentatie was buitengewoon.”

in 2020, Halford zei in een interview met Q104.3 dat hij dankbaar is dat hij tijdens het interview naar buiten kwam, eraan toevoegend dat de metaalgemeenschap destijds een veel meer geaccepteerde plek was. En eerlijk gezegd zijn we daar gewoon blij mee Halford is tegenwoordig gelukkig. “…toen ik uit de kast kwam, beroemd op MTV in de [late] Jaren ’90, toen ik in de 2WO band met Johannes 5was dat het het meest perfecte voorbeeld was van de manier waarop de metalgemeenschap zo accepterend en inclusief is en mensen van over de hele wereld verwelkomt.”

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

By rhfhn