Veel regisseurs hebben me verteld dat een van de beste dingen om te weten is wanneer je je bek moet houden.

Ja, je hebt de toon gezet en als je eenmaal wegloopt, begint het te groeien. Ik was echt verbijsterd door hoe ze op zo’n gevoelige manier en met humor bewoonden wat er was geschreven. Ik kon het niet geloven. Er gebeuren zoveel stressvolle dingen als je een film maakt. Je loopt altijd achterop en vraagt ​​je af of iemand iets zal schelen wat je hebt gemaakt. Dus toen dit droommoment gebeurde, wist ik dat ik het in mijn geheugen moest bewaren, zodat ik, wanneer ik me gefrustreerd voel, me dit geval kan herinneren waarin ik genade op de set ervoer, wat zo ongeveer het meest opwindende is. Je hebt al die tijd besteed aan het voorbereiden op de pagina en het uitwerken van de financiering – en dan zit je daar ter plekke, je doet het eindelijk en het komt tot leven om Dat niveau. Het is ongeloofelijk.

Je zei gisteren in het panel dat er momenten zijn waarop je jezelf afvraagt: “Wil ik dit zelfs doen?”, wat in overeenstemming is met Giamatti’s uitspraak over onzeker zijn of hij nog steeds een baby wil.

Ja! Je hebt het gevoel dat het de wereld niets kan schelen, omdat het zo’n strijd is om bepaalde soorten kleine films of persoonlijke kunstfilms te maken, hoe je ze ook wilt noemen. Ze zijn echt moeilijk te maken met het budget dat je krijgt, en je vraagt ​​je af of het zal worden gezien of dat iemand het zal verspreiden. Alle hindernissen zijn zo vermoeiend en het is gemakkelijk om te gaan, “Ik denk dat het er niet toe doet.” Maar als het dan gebeurt, is het zo speciaal. De hoop is dat je de kamer in wordt getransporteerd door deze ongelooflijke acteurs, die iets verlevendigen dat je hebt geschreven en al jaren aan het voorbereiden bent.

Je weet dat het gaat vertalen omdat het voor je ogen wordt vertaald terwijl je het vastlegt. Ik denk dat het later zou hebben gezogen, maar ik wist gewoon dat het niet zou gebeuren, omdat ik kon voelen dat het in de kamer leefde. Het vastleggen van de uitvoering was bijna genoeg, zelfs als het de slechtste cinematografie was – wat het niet was. Als je op de filmschool zit, begin je te leren dat niets anders er echt toe doet, behalve de uitvoeringen en de dramatische bedoelingen. Ik bedoel, het is natuurlijk leuk als het allemaal samenkomt, maar soms zijn de uitvoeringen en de dramatische omstandigheden genoeg. Daarom gaan mensen naar toneelstukken op kale podia en dat gaat prima. Het is als het eiwit van dit alles.

“The Savages” is beschikbaar om te streamen op HBO Max en Hulu, terwijl “Private Life” exclusief op Netflix is ​​uitgebracht. Je kunt mijn samenvatting van het 19e BendFilm Festival en zijn prijswinnaars hier lezen.

By rhfhn