Henry Winkler, Fonzie, Grease

Als het gaat om iconische vettere personages in entertainment, staat Arthur “Fonzie” Fonzarelli van Henry Winkler zeker bovenaan de lijst, maar de acteur voegde er bijna aan toe een ander iconische smeerder aan zijn filmografie. Tijdens een gesprek met Chris Wallace van CNN onthulde Henry Winkler dat hij een aanbod om te schitteren in de film had afgewezen Vet film als Danny Zuko, een zet waar hij spijt van kreeg.

Henry Winkler vertelde Chris Wallace dat hij wanhopig op zoek was naar werk. “Het was zo erg dat ik niet alleen geen werk kon vinden, maar ik zat aan mijn bureau bij Paramount en ik dacht letterlijk: ‘Zal ik ooit iets vinden met zoveel impact als de Fonz?’’ zei Winkler. “Hoe moet ik dat weten? Zal iemand het me ooit vragen? Ik krijg geen aanbiedingen.” Wanneer de aanbieding voor Vet kwam, vreesde Henry Winkler dat hij getypecast zou worden en wees de rol af, maar geeft nu toe dat hij een “verdomde dwaas” om dat te doen. “Ik realiseerde me pas jaren later… Ik dacht: ‘Ik heb de Fonz gespeeld. Ik wil het niet nog een keer doen, maar het is al gebeurd, ik ben al typecast,’ zei Winkler. “Ik had gewoon mijn mond moeten houden en veel plezier moeten beleven aan het maken van die film. Nu, ik ga naar huis, ik zeg nee, en ik heb een cola light. John Travolta gaat naar huis, heeft de film gemaakt en koopt een vliegtuig.“Natuurlijk is het moeilijk voor te stellen dat iemand anders dan John Travolta de rol van Danny Zuko speelt in Vetmaar je moet je afvragen hoe de film eruit zou hebben gezien als Henry Winkler geen nee had gezegd.

Henry Winkler keert terug voor het vierde seizoen van Barry, dat naar verwachting de laatste zal zijn voor de HBO-serie. Winkler vertelde Variety op de Primetime Emmy Awards eerder dit jaar dat co-creators Bill Hader en Alec Berg “probeer nooit uit te rekken” de serie, toe te voegen, “ze willen het niet pushen.Als artiest voegde hij eraan toe dat hij hoopte dat de serie zou doorgaan, al was het maar om erin te kunnen blijven acteren.

Zou Henry Winkler een goede Danny Zuko hebben gemaakt in? Vet?

By rhfhn