Beste WeAreTeachers:
Dit jaar, in een poging om energie te besparen, heeft ons district gezegd dat leraren geen magnetrons of minikoelkasten meer in hun kamers mogen hebben. Welke, prima. We dachten dat we deze apparaten zeker konden delen per afdeling of met een kleine groep klaslokalen. Nee! De enige goedgekeurde apparaten voor docenten zijn die in onze docentenlounge. Met overlappende lunches wordt dit heel snel erg druk. Ik had onlangs misschien zes minuten om te eten tussen het lopen naar de andere kant van de school om mijn lunch te halen en het wachten tot de magnetron vrij was. Ik heb wat perspectief nodig – is dit een strijd die het waard is om te vechten? — Honger naar antwoorden

Beste HFA,

Als iemand wiens bloed bloedheet kookt als ze te hongerig wordt, JA, deze strijd is de moeite waard om te vechten. Afhankelijk van je staat, zou je recht moeten hebben op een lunch van 30 minuten, wat onmogelijk wordt gemaakt door de beperkingen van je school. Dit is wat ik zie als uw drie opties, afhankelijk van het risiconiveau waar u zich prettig bij voelt.

  • Laag risico. Wacht tot andere mensen klagen over dit draconische beleid en regel het. Kijk of je kunt achterhalen wie met hun vakbond praat en vraag om periodieke updates.
  • Gemiddeld risico. Overleg zelf met de administratie. Hoewel professionele gesprekken helemaal niet riskant zouden moeten zijn, interpreteren sommige beheerders elke dialoog als pushback. Erken hun kant en de jouwe. “Ik weet dat je de richtlijnen van het district niet in handen hebt, maar ik hoopte dat we een creatieve oplossing konden bedenken voor wat er elke dag in de lerarenkamer gebeurt.”
  • Hoog risico. Kijk of je een doktersbriefje kunt krijgen dat zegt dat je eten nodig hebt tijdens de lunch, daarom heb je onmiddellijke toegang tot een minikoelkast en magnetron in je kamer nodig. Een beetje kinderachtig? Ja. Maar nog steeds niet zo kinderachtig als te verwachten dat alle volwassenen op school één magnetron gebruiken.
  • Hoog risico (maar spannend!). Houd een minikoelkast en magnetron buiten het zicht in uw kamer. Als het wordt ontdekt, zeg dan: “Oh, mijn god! Ik was van plan deze eruit te halen, maar ik vergeet steeds mijn dolly van thuis. Bedankt voor de herinnering!” Belangrijk voorbehoud: als dit een beperking van de veiligheid/brandweerman was, zou ik deze benadering niet eens opnemen. Maar aangezien het een geldbesparing is die helemaal geen rekening houdt met de behoeften van leraren, denk ik niet dat het bij de eerste staking iemand in teveel heet water zal brengen.

Persoonlijk vind ik de laatste twee opties het leukst, maar dat komt omdat ik een agent van chaos ben als ik met onrecht wordt geconfronteerd. Beslis op eigen risico!

Beste WeAreTeachers:
Ik geef les op de lagere school en heb echt moeite met onze nieuwe grappige directeur. Hij laat leraren zich niet verkleden voor Halloween, hij verbiedt dat we iets niet-professioneels doen op onze jaarboekfoto’s (ook al hebben we een traditie van het dragen van kostuums/het trekken van gekke gezichten). Onze ochtendaankondigingen klinken als een Dolores Umbridge-achtige lijst met herinneringen aan alle dingen die verboden zijn (hoodies, springkussens, friemelen zonder doktersbriefje, enz.). We hebben het allemaal moeilijk, maar hoe zeg je tegen een directeur: “Kom op, vriend”? “Vibes zijn hard geweest”

Beste VHB,

Gewoon zo! Loop zijn kantoor binnen en zeg: “Verlicht, maatje!” en loop naar buiten.

(Grapje. Ik denk dat mijn chaotische energie is overgenomen van de eerste vraag.)

Ik weet het niet. Misschien is het wishful thinking, maar ik weiger te geloven dat iemand van nature zo’n spelbreker is. In mijn ervaring gaan nieuwe bouwdirecteuren het eerste semester of jaar meestal met een observerende houding naar binnen. Ze praten meestal met docenten en personeel, kijken hoe dingen lopen en beginnen dan kleine, incrementele veranderingen aan te brengen.

Een directeur die naar binnen gaat en onmiddellijk de wet vastlegt, lijkt een directeur die ofwel a) worstelde met misbruikt te worden op eerdere scholen en nu aan de andere kant van het controlespectrum staat, of b) slecht werd “niet glimlachen tot december”-type advies van hun mentor.

Werk eerst aan het opbouwen van een vriendelijke, professionele relatie. Als je het gevoel hebt dat je genoeg verstand hebt, vraag dan naar een van de onderwerpen met een lagere inzet, maar doe dit met een benadering die meer nieuwsgierig is dan onderzoekend. “Ik ben nieuwsgierig. Kun je me meer vertellen over waarom je niet wilt dat leraren zich verkleden voor Halloween?” Ik stel me voor dat hij zal reageren over inclusiviteit voor degenen die Halloween misschien niet vieren, professionaliteit, imago, etc. (die allemaal geldig zijn).

Dan kun je zeggen: ‘Ik hoor je – het zou een PR-nachtmerrie zijn als een leraar een slechte of aanstootgevende kostuumkeuze zou maken. We hebben hier al jaren een traditie van verkleden, en het draagt ​​veel bij aan de schoolgeest en het moreel. Wat als we zouden gaan met een schoolbrede verkleeddag zonder Halloween-thema voor leraren – verkleed als verschillende decennia, sporters, dat soort dingen?’

Als hij geen 180 doet op het leuke front, geef het dan tijd. Er zijn veel slechtere eigenschappen voor een directeur, en als je ontdekt dat hij een spelbreker is, het minste van je problemen is, zal hij waarschijnlijk niet lang je directeur zijn.

Voor wat het waard is, ik zou als beheerder waarschijnlijk ook springballen verbieden. Ze maken me nerveus.

Beste WeAreTeachers:
Dit is mijn tweede jaar dat ik basketbal op de middelbare school coach. Vorig jaar werd ik zo moe van ouders die gemene dingen tegen de spelers van het andere team schreeuwden, mijn coachingbeslissingen bekritiseerden en elke wedstrijd behandelden als de NBA-finale die ik bijna stopte. Kan ik dit jaar iets doen om dit gedrag te beteugelen, of is dit gewoon “de ouders van tegenwoordig”? —Voelt als een nettoverlies

Beste FLANL,

Naast het stikken in fajita-vlees van rundvlees, is een van mijn grootste zorgen voor mijn 15 maanden oude als hij opgroeit, blootstelling aan verschrikkelijke sportouders. (Hetzelfde geldt voor Terrible Dance Parents, Terrible Doedelzakouders, of welke passies hij ook maar heeft.)

Verschrikkelijke sporten Ouders moeten absoluut in toom worden gehouden. Ten eerste, als je dit nog niet met je directeur of een andere beheerder hebt besproken, betrek ze er dan bij – gemene ouders en hun emotionele escalatie zijn een risico. Bespreek vervolgens met uw beheerder hoe u kunt omgaan met het stellen van verwachtingen voor ouders.

  • Stuur een formulier “Oudertoeschouwerovereenkomst” met de rest van het papierwerk voor het seizoen.
  • Praat over gepast en ongepast gedrag tijdens de ouderbijeenkomst voorafgaand aan het seizoen, als je die hebt.
  • Vraag je school om een ​​bord als dit te laten drukken om ouders aan de verwachtingen te herinneren.
  • Herinner alle ouders vóór elk spel aan gedragsverwachtingen en consequenties.
  • Als een SRO uw wedstrijden bijwoont, informeer hen dan ook over uw verwachtingen.

Als al het andere faalt, loop dan rustig over het veld tijdens een pauze en vraag om de overtredende toeschouwer te spreken. Vertel ze dan met gedempte stem en met volledige ernst: ‘Ik wil er zeker van zijn dat je op de hoogte bent, zodat je niet teleurgesteld wordt. Je begrijpt toch dat er vandaag geen NBA-verkenners zijn? OKÉ. Ik wilde het gewoon zeker weten.”

Heb je een brandende vraag? E-mail ons op [email protected]

Beste WeAreTeachers:
Vorige week was ik laat op school, aan het opruimen na ons jaarlijkse Multiculturele Festival. Ik besloot terug te rennen naar mijn kamer en een paar dingen te doen om de volgende ochtend vooruit te komen. Later, toen ik wegging, passeerde ik de polyvalente ruimte (waar het festival werd gehouden) en hoorde geluiden van binnen komen. Ik dacht dat het kinderen waren die waren achtergebleven, opende de deur en zag mijn directeur en een collega-leraar op mijn school over elkaar heen. We waren allemaal geschrokken en ik rende praktisch het gebouw uit van ongemakkelijke paniek. Ze zijn allebei getrouwd met andere mensen. Ik was geschokt en weet nog steeds niet wat ik moet doen. Helpen! —Op zoek naar antwoorden en Eyeball BleachBy rhfhn