Beste WeAreTeachers,
Lang verhaal, maar hier is de korte versie. Ik heb wat terrasmeubilair te koop aangeboden op een social media marktplaats. Een man stak zijn hand uit om het te kopen, maar we zijn deze echt frustrerende weeklange heen en weer aangegaan over prijzen. Hij beschuldigde me er toen van dat ik gierig was (kleurrijke taal gebruikte), en ik gebruikte even kleurrijke taal voor hem om mijn tijd te verspillen. Dan krijg ik dit bericht: “Omg mevrouw E! Het is Liam. Ik heb je zo slecht!” Het was een van mijn oud-leerlingen die nu een klas ouder is, maar nog steeds op onze school zit als een achtste klas. Ik raak in paniek door de mogelijkheid dat dit tegen mij wordt gebruikt. Wat moet ik doen? “Smeedijzeren spijt”

Beste WIR,

Zijn tieners niet lief? (Ik hou echt van ze, maar jongen, kunnen ze de hel opwekken.)

Hier is je takenlijst:

  1. Zeg niets anders tegen de terraskoper die student is geworden.
  2. Vertel een beheerder zo snel mogelijk wat er is gebeurd, zowel per sms als per e-mail. Leg uit dat de leerling zich voordeed als koper toen de interactie plaatsvond. Verduidelijk dat u er zeker van wilt zijn dat uw beheerder eerst op de hoogte is van het probleem en vraag of u actie moet ondernemen.
  3. Praat met de student (of laat je beheerder het doen) over hun digitale voetafdruk en over de vele voorbeelden van hoeveel online trollen en grappen studenten later in hun leven hebben gekost.

Ik wil duidelijk maken dat dit niet jouw schuld was en dat leraren – mensen, zoals de wereld graag vergeet – recht hebben op emoties zoals woede. Zolang je kleurrijke taal geen haatdragende taal bevat, zou dit geen probleem moeten zijn. Maar om jezelf in de toekomst te beschermen tegen digitale tienergeweld, kun je overwegen om je privacy-instellingen of online doorzoekbaarheid aan te passen.

Ik zal eindigen met een laatste punt dat een van mijn favoriete voormalige directeuren hier in Houston altijd tegen ons zei: “Zet niets op schrift dat je niet op de voorpagina van de Chronicle zou willen hebben.” Ze vertelde ons niet dat we nooit iets zouden kunnen uiten dat minder dan professioneel is. Ze waarschuwde ons voor de duurzaamheid van wat we online typen in het digitale tijdperk en hoe gemakkelijk het tegen ons kan worden gebruikt. Dat geldt tegenwoordig voor iedereen, niet alleen voor leraren.

Excuseer me terwijl ik controleer of mijn middelbare school Xanga verwijderd blijft.

Beste WeAreTeachers,
Nu we het koude- en griepseizoen ingaan, zie ik steeds meer kinderen naar school komen die duidelijk ellendig zijn. Ik ben natuurlijk geen dokter, maar als ze nauwelijks hun hoofd van het bureau kunnen houden of niet naar de pauze willen, hadden ze thuis moeten blijven, toch? Ik heb medelijden met ze, maar ik ben ook gefrustreerd dat ik weet dat ze de rest van de klas of mij kunnen besmetten. Hoe kan ik hierover met ouders praten zonder te klinken alsof ik ze vertel hoe ze moeten opvoeden? —De beerputbadmeester

Beste TCL,

Die punten zijn zo valide. Daarnaast zijn hier enkele andere invalshoeken voor dit gecompliceerde probleem:

  • We hebben geen betrouwbare of betaalbare kinderopvang in dit land. Dus in gezinnen waar de voogd(en) fulltime werken, is het niet altijd mogelijk voor kinderen om thuis te blijven.
  • Zoveel scholen geven nog steeds prijzen uit voor perfecte aanwezigheid, druk creëren voor kinderen en ouders om naar school te komen, zelfs als ze ziek zijn.
  • Veel ouders willen niet dat hun kinderen het onderwijs missen. Mijn eigen leerlingen vertelden me soms dat ze op school waren omdat zij niet achterop wilden komen, of dat ze van plan waren een belangrijke test te doen en daarna naar huis te gaan.
  • COVID heeft grote schade aangericht aan onze normale ziekteseizoenen, zoals iedereen in de klas je kan vertellen.

Gelukkig hoeven we als leerkrachten niet te evalueren of kinderen ziek zijn. Dat is de taak van de verpleegster. Wat u als leerkracht kunt doen, is contact opnemen met de ouders om hen uw observaties te laten weten (maar geen diagnoses/medisch advies!).

“Hallo mevrouw Anderson. Ik wilde je even laten weten dat Davey vandaag niet helemaal zichzelf lijkt. Onze verpleegster zei dat zijn temperatuur normaal is, maar hij is behoorlijk lusteloos en zegt dat zijn hoofd pijn doet. Ik wilde u gewoon op de hoogte houden, zodat u de ontwikkelingen vanavond kunt volgen.”

“Hallo meneer Martinez, ik wilde een korte update over Liliana sturen. Ze heeft vandaag verschillende niesaanvallen gehad en elke keer raakt ze behoorlijk gefrustreerd. Het kan helpen om haar naar school te sturen met haar eigen zakdoekjes als je in staat bent. Je kunt de verpleegster ook bellen op (555) 555-555 voor andere tips – ze heeft een hele carrière aan tips voor niesaanvallen. Bedankt!”

Het is moeilijk als leraar om te zien hoe studenten zich ellendig voelen en zelf als een tikkende ziektebom voelen. Maar probeer te onthouden dat er hier meerdere perspectieven zijn. Dat maakt je perspectief niet minder valide, maar het kan het soms gemakkelijker maken om een ​​situatie te begrijpen.

Beste WeAreTeachers,
Ik ben een eerstejaars leraar die worstelt met … nou ja, alles. Maar veel frustrerender dan de uitdagingen in de klas is het feit dat mijn adjunct-directeur me geen enkele vorm van ondersteuning biedt. Als ik vraag hoe ik mijn klassenmanagement kan verbeteren, zegt ze: “Dat moet jij uitzoeken.” Toen we een doorloopevaluatie doorliepen, beoordeelde ze me laag in mijn controle voor begrip. Ik vroeg haar of ze me kon vertellen hoe ik me kon verbeteren of hoe een goede controle op begrip eruit zag, ze zuchtte alsof ze geïrriteerd was en zei: “Ik zal je er nog eens aan herinneren dat ik hier niet de klasleraar ben.” Ik ben meer dan beledigd. Is het niet haar taak om mij te steunen? —Spartelen in de eerste klas

Beste FIFG,

Heb je ooit clips gezien van Dikembe Mutombo, de NBA-speler die met zijn vinger kwispelde als “Nee, nee, nee” nadat hij een schot had geblokkeerd? Zo voel ik me bij het lezen van deze uitwisseling. Nee, nee, nee, nutteloze AP. Niet in mijn huis. (Mijn “huis” is deze advieskolom, denk ik.)

Kijk, ik begrijp dat beheerders hun werk voor hen hebben gedaan. Ook zij gaan gebukt onder bureaucratische nonsens en personeelstekorten die hen in de weg staan ​​om te doen wat ze doen. zou moeten be, dat leerkrachten ondersteunt. Maar deze reacties zijn het equivalent van schouderophalen. Ze zijn beledigend, afwijzend en nutteloos.

Zorg er eerst voor dat u deze interacties documenteert voor het geval u later een negatieve formele evaluatie krijgt. Het kan zijn dat u moet bewijzen dat u om ondersteuning hebt gevraagd en dat deze routinematig is geweigerd.

Vraag haar dan, de volgende keer dat je een evaluatie krijgt, om details. Welke boeken beveelt ze aan voor dit specifieke probleem? Waar kun je terecht voor professionele ontwikkelingstraining over dit onderwerp? Kan ze tijd voor je regelen om leraren in het gebouw te observeren die deze vaardigheid onder de knie hebben? Als ze je niet kan helpen, is er dan iemand in het gebouw of de wijk die je in die richting kan wijzen?

Als ze je na deze softbalvragen nog steeds niet kan ondersteunen, is het tijd om de commandostructuur op te gaan. Als je AP je niet wijst op hoe je kunt verbeteren, laat je studenten dan niet langer wachten dan nodig is.

Heb je een brandende vraag? E-mail ons op [email protected]

Beste WeAreTeachers:
Ik weet dat dit misschien gemeen klinkt, maar ik ben klaar met het kopen van potloden. Ik ben klaar met het principe ervan, ik ben klaar met het uitgeven van mijn eigen geld, en ik ben extra klaar met studenten die me zeggen: “Je hebt geen potloden meer” alsof de potloden rietjes zijn in een restaurant. Ik weet dat het een dwaze heuvel is om op te sterven, maar ik worstel met tegenstrijdige berichten als “Geef je eigen geld niet uit als leraar!” en “Doe wat het beste is voor kinderen.” Is het niet ook het beste voor kinderen om verantwoordelijkheid te leren? —Potlood-pincherBy rhfhn