Harry Potter, Hagrid, Robbie Coltrane

Harry Potter fans kregen vanochtend een grote schok toen bekend werd dat Robbie Coltrane op 72-jarige leeftijd was overleden. Hoewel de acteur veel lof had op zijn naam, werd hij door miljoenen geliefden dankzij zijn rol als Zweinstein-jachtopziener Rubeus Hagrid in de Harry Potter franchisenemer. Eerbetoon aan Robbie Coltrane stromen binnen sinds de aankondiging van zijn overlijden, ook van degenen met wie hij samenwerkte aan de Harry Potter films.

In een verklaring zei Daniel Radcliffe: “Robbie was een van de grappigste mensen die ik heb ontmoet en hield ons constant aan het lachen als kinderen op de set. Ik heb vooral goede herinneringen aan hem die ons opvrolijkte in ‘Prisoner of Azkaban’, toen we ons allemaal urenlang verborgen hielden voor de stortregens in Hagrids hut en hij verhalen vertelde en grappen maakte om het moreel op peil te houden. Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik hem heb mogen ontmoeten en met hem heb mogen werken en ik ben heel verdrietig dat hij is overleden. Hij was een ongelooflijke acteur en een aardige man.

Emma Watson deelde een eerbetoon aan Robbie Coltrane op haar Instagram Stories. “Robbie was de leukste oom die ik ooit heb gehad, maar bovenal was hij zeer zorgzaam en medelevend voor mij als kind en volwassene,‘, schreef Watson. “Zijn talent was zo immens dat het logisch was dat hij een reus speelde – hij kon ELKE ruimte vullen met zijn genialiteit. Robbie, als ik ooit zo aardig voor me kan zijn op een filmset, beloof ik dat ik het zal doen in jouw naam en herinnering. Weet hoeveel ik van je hou en bewonder. Ik zal je vriendelijkheid, je bijnamen, je warmte, je lach en je knuffels echt missen. Je hebt van ons een gezin gemaakt. Weet dat je dat voor ons was. Er was geen betere Hagrid. Je maakte het een plezier om Hermelien te zijn.

Bonnie Wright, die Ginny Weasley speelde, schreef verder: Twitter dat ze was “Diepbedroefd door het overlijden van Robbie Coltrane. Hagrid was mijn favoriete personage! Robbie heeft Hagrids warmte, gevoel van thuis en onvoorwaardelijke liefde voor zijn leerlingen en magische wezens zo briljant neergezet. Bedankt voor het lachen. Mis je Robbie. Liefde sturen naar je familie.Harry Potter-auteur JK Rowling nam ook mee Twitter om haar verdriet te uiten bij het overlijden van Coltrane. “Ik zal nooit meer iemand in de verte zoals Robbie kennen,’ schreef Rowling. “Hij was een ongelooflijk talent, een compleet uniek talent, en ik had het geluk hem te kennen, met hem samen te werken en met hem te lachen. Ik stuur mijn liefde en condoleances naar zijn familie, vooral zijn kinderen.” U zal gemist worden, meneer Coltrane.By rhfhn