ComingSoon sprak met Val ster Grace Caroline Currey over de extreme omstandigheden voor het filmen van de thriller en meer in de aanloop naar de Blu-ray- en dvd-release op 18 oktober. Het is momenteel digitaal beschikbaar.

“Voor beste vrienden Becky (Grace Caroline Currey) en Hunter (Virginia Gardner) draait het leven om het overwinnen van angsten en het verleggen van grenzen. Maar nadat ze 600 meter naar de top van een afgelegen, verlaten radiotoren zijn geklommen, zijn ze gestrand zonder weg naar beneden’, zegt de synopsis. “Nu zullen Becky en Hunter’s deskundige klimvaardigheden tot de ultieme test worden gesteld terwijl ze wanhopig vechten om de elementen, een gebrek aan voorraden en duizelingwekkende hoogten te overleven in deze adrenaline-aangedreven thriller.”

Tyler Treese: Je hebt natuurlijk de enorme toren, je hebt duizelingwekkende hoogten, maar wat echt de meeste indruk op me maakte in Fall was dat de kern van het verhaal deze zeer interessante weergave van verdriet is. Hoe zit het met dat aspect van de film die je echt het meest heeft geraakt en ervoor heeft gezorgd dat je hier deel van wilt uitmaken?

Grace Caroline Currey: Ik denk dat verlies als geheel zo’n genuanceerd, gelaagd iets is. Ik hou van therapie. Ik ben er een groot voorstander van. Absoluut op reis door verschillende verlieservaringen van mezelf. Ik was opgewonden om te proberen in kaart te brengen wat Becky doormaakt en de gebeurtenissen. Als acteur breng ik graag mijn uitvoeringen in kaart, zodat ik een beetje kan weten waar mijn personage emotioneel en situationeel is, vooral gezien het feit dat we dingen hebben gefilmd die niet in orde zijn. Maar ik denk dat de verliesfactor zeker heel spannend voor me was om te verkennen. Mijn hart brak voor Becky, dus ik voelde me een beetje beschermend om haar verhaal te vertellen. Maar dan ook nog het stuntelement, hoe fysiek ook. Ik was een beetje bang dat ik niet in staat zou zijn, ik weet het niet, de energie, de volheid van mezelf te hebben om zo emotioneel zwaar te zijn en zoveel fysieke gekte te doen. Maar ik had zin in de uitdaging.

Ik wilde vragen over het fysieke element, want je bent niet alleen op deze 30 meter hoge toren, maar je bent ook op de top van een klif van 2000 meter hoog. Er is waanzinnige hitte, je bent in de woestijn en het waait. Hoe ga je daarmee om en zet je toch zo’n geweldige prestatie neer?

Nou, bedankt. Ik denk dat ik veel hulp heb gekregen. Ik denk dat Ginny en ik veel hulp hebben gekregen door echt buiten in de elementen te zijn. Er zijn voor- en nadelen, de voordelen zijn dat je eigenlijk zweet, uitgeput bent, vecht tegen uitdroging door de hele dag in de zon te zijn, en alleen de meest waanzinnige temperaturen van hitte. Krankzinnige windsnelheden ook, dat je gewoon zo uitgeput raakt van de hele dag door de wind heen en weer geslingerd te worden. Alsof we het hebben over zo’n sterke wind dat we soms van de toren naar beneden moeten komen omdat het gevaarlijk voor ons werd om daarboven te zijn. Ik bedoel, er is zeker een trauma om deze ervaring te herinneren. Ik moet eerlijk zijn, want het was te gek. Ginny en ik keken elkaar aan en zeiden gewoon: “Waar zijn we aan begonnen?” Want we zitten hoog en zweten als een gek. Om nog maar te zwijgen van het moeten doen van de stunts en het zeggen van lijnen, weet je, dat kan soms al moeilijk genoeg zijn.

Bovendien heb je ook nog gefilmd met gieren. Hoe gek was dat?

Het zijn net dinosaurussen. Ik bedoel, ik was zo opgewonden toen ze zouden komen om in te stellen. Er zou worden aangekondigd dat de gieren op de set waren, en deze auto zou naar boven rijden met een rooster erop, en het voelde echt alsof er respect en ontzag voor de vogels was toen we met hen werkten. Omdat het wilde, wilde wezens zijn.

Dat is absoluut een unieke acteerpartner. Ik denk niet dat veel mensen scènes met gieren hebben gedeeld.

Ja, dat zou ik zeker op mijn cv moeten zetten.

De film heeft gewoon zoveel wilde wendingen en het kan soms behoorlijk donker zijn. Wat was je reactie toen je het script voor het eerst las en besefte wat er allemaal aan de hand was?

Ik herinner me zeker dat ik het allemaal in één keer heb gelezen en gewoon zo verdiept was in het verhaal, in het concept om auditie te doen voor Becky en een rol die zou zijn, het is mijn eerste lead van begin tot eind. Ik heb nog nooit zoveel te doen gehad op een set over de hele linie. Ik denk dat toen ik het script las, er zoveel wendingen waren, en er was zoveel activiteit die ik zou kunnen doen als ik de rol kreeg. Ik wist natuurlijk nog niet of ik de rol zou krijgen. Maar ik had gewoon honger naar de uitdaging. Ik wilde gewoon zien hoe ze het zouden maken, hoe praktisch het zou zijn. Dus toen ik voor het eerst met Scott Mann sprak, was het echt spannend toen hij me begon te vertellen: “We gaan deze toren bouwen en jij zou buiten zijn. Heb je hoogtevrees?” Ik had zoiets van: “Nee, ik denk het niet. Ik hoop het niet. Ik wil deze rol.”

Zoveel van de film zijn alleen jij en Virginia, dus het was zo belangrijk dat jullie allebei zo goed samenwerkten. Kun je haar spreken als een scènepartner omdat het een speciale band moet zijn als 90% van de film alleen jullie twee zijn?

Ja. Ik heb dit al zo vaak gezegd en ik zal het nog een keer zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat ik die film met iemand anders zou filmen. Ik had zo vaak dat ik naar Ginny keek en ik dacht: “Ik ben zo dankbaar dat jij naast me zit.” Omdat we elke dag tegen zoveel kansen moesten vechten. Veel van de tijd hebben we onze opnamedag niet eens gehaald vanwege vliegende mierenplagen, bijenplagen, onweersbuien. Elke dag was er iets nieuws, een soort waanzin. Vaak moesten we gewoon vertrekken en terug naar het hotel gaan en kregen we te horen dat we niet konden schieten omdat het te gevaarlijk was.

Dus toen we scènes opnamen, was er een soort van vechten of vluchten, een urgentie om, je weet wel, geen tijd te verspillen, op ons spel te zijn, ons vak af te leveren, als je wilt. Dus godzijdank had ik iemand die acteren net zo serieus neemt als Ginny en die net zo voorbereid was als zij. Omdat je kunt werken met scènepartners die hun tekst gewoon niet kennen [laughs], of die hun tekst kennen, maar niet echt weten wat ze met het materiaal willen doen. Maar ze zou komen opdagen en gewoon, ze wist precies wat ze wilde doen en deed het zonder angst. Dus ik ben echt heel dankbaar voor haar. Ik heb echt geluk gehad.

Je zei dat je deel uitmaakt van de Shazam! Universum. Shazam! 2 komt eraan. Hoe spannend was het dat je ook de superheldenvorm mocht spelen? Deze keer?

Ja. Ik denk dat je me niet kunt zien, dus ik moet je zeggen dat ik gewoon lach, van oor tot oor. Het was zo speciaal. Het is zo’n familie, en natuurlijk de Shazam-familie, maar het is echt zo. Ik bedoel, we brachten onze weekenden door bij Zach [Levi]’s in het zwembad barbecuen, of we zouden vertrekken van het schieten en naar Zach’s gaan en in het zwembad gaan en barbecue eten en we waren gewoon allemaal de hele tijd aan het rondhangen. Ik heb het gevoel dat ik in de beste positie was omdat ik met de kinderen en de volwassenen kon rondhangen, en ik op de set was met de kinderen en de volwassenen. Het kwam op het punt dat we grappen maakten dat ik bijna elke dag aan het werk ben. Want als de kinderen op de set zijn, ben ik op de set en als de volwassenen op de set zijn, ben ik nog steeds op de set.

By rhfhn