Will Navarro van NorthPort.

Will Navarro van NorthPort. –PBA-FOTO

MANILA, Filippijnen–William Navarro slaakte een zucht van verlichting dat hij eindelijk weer op het veld stond, zij het in een PBA-omgeving in plaats van te behoren tot het groeiende aantal Filippino’s dat hun handel in het buitenland oefende.

“In het begin was ik boos omdat het niet doorging. Maar ik ben verder gegaan’, zei Navarro in het Filipijns na zijn PBA-debuut bij NorthPort op woensdag na een saga waarin een mislukte poging om te spelen in Zuid-Korea werd gezien.

Navarro had gemengde gevoelens tijdens het verlies van de Batang Pier met 104-86 tegen de San Miguel Beermen in Ynares Centre in Antipolo City. Hij kwam van de bank en scoorde 14 punten, wat zijn eigen verwachtingen overtrof.

Maar de manier waarop de Batang-pier het veld verliet, dempte de gelegenheid, die de voormalige slungelige Ateneo-grote man voor het eerst sinds juli in actie zag met Gilas Pilipinas in de Fiba Asia Cup.

“Ik dacht dat ik het goed deed, maar niet tevreden”, zei hij. “Ik heb in ieder geval kunnen bijdragen, te bedenken dat ik al een tijdje niet heb gespeeld. Het was een zucht van opluchting dat ik eindelijk speelde en ook mijn steentje bijdroeg aan het team.

“Maar tegelijkertijd voelde ik me verdrietig omdat we met een grote marge verloren”, voegde Navarro toe, die door de Batang Pier werd uitgekozen in de speciale Gilas-ronde in het ontwerp van 2021.

Navarro bij debuut, verlies NorthPort

BEKIJK: William Navarro was blij om eindelijk te spelen nadat hij getekend had bij NorthPort, maar sprak ook zijn teleurstelling uit over zijn PBA-debuut dat eindigde met een verlies van 18 punten voor San Miguel Beer. verlies”, zegt Navarro. (via Jonas Terrado, Philippine Daily Inquirer)

Geplaatst door Inquirer Sports op woensdag 26 oktober 2022

De NorthPort-stint kwam na een lange periode van inactiviteit waarin Navarro aanvankelijk een contract tekende om te spelen voor de Seoul Samsung Thunders van de Korean Basketball League.

Maar die stint ging niet door nadat de Samahang Basketbol ng Pilipinas, daarbij verwijzend naar het feit dat Navarro nog steeds een live contract heeft met de federatie om zich voor Gilas in Fiba-competities aan te passen, de ondertekening blokkeerde.

“Mijn manager en ik waren van mening dat dit (ondertekening bij NorthPort) de beste beslissing was, omdat ik moet spelen”, zei hij. “Ik heb sinds juli niet meer gespeeld en ik heb het gevoel dat ik geen basketballer meer ben.

“Ik ben blij dat ik eindelijk heb kunnen spelen, maar er zijn ook gemengde gevoelens omdat we hebben verloren.”

Navarro hoopt de vonk te zijn die NorthPort op dit moment hard nodig heeft na het sombere verlies dat de Batang Pier naar 3-4 (winst-verlies) deed dalen met een tweede opeenvolgende nederlaag.

Verwend door overwinningen met Ateneo en Gilas, wil Navarro de andere kant van de medaille niet zien nu hij een NorthPort-uniform draagt.

“Dapat past din kasi nakakahiya na tambak kami aan. Di ako sanay sa ganun (ik ben niet gewend aan dit soort situaties. We moeten ons aanpassen omdat het gênant was om met een grote marge te verliezen)”, zei Navarro.

Lees volgende

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en andere 70+ titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download al vanaf 04.00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Neem voor feedback, klachten of vragen contact met ons op.By rhfhn