Scottie Thompson (in het rood) vervolgt zijn snelle opkomst voor Barangay Ginebra.  — AUGUSTUS DELA CRUZ

Scottie Thompson (in het rood) vervolgt zijn snelle opkomst voor Barangay Ginebra. — AUGUSTUS DELA CRUZ

Scottie Thompson heeft op 29-jarige leeftijd een behoorlijk basketbal-cv samengesteld.

De onvermoeibare spelmaker is uitgegroeid tot een vaste waarde in het nationale team, een zevenvoudig PBA-kampioen, een tweevoudig Beste Speler van de Conferentie en een Finale Meest Waardevolle Speler (MVP) en, belangrijker nog, een seizoens-MVP.

Thompson speelde onlangs ook een prominente rol in twee van de buitengewone titels van de club. Hij was een integraal onderdeel van de aanloop van de lievelingen naar de kroon van de Philippine Cup in 2020 en speelde een sleutelrol in het recente Commissioner’s Cup-kampioenschap van de Gin Kings.

“Ik heb veel bijzondere mijlpalen. Ik heb het gevoel dat ik speciaal ben!” zei hij grinnikend in het Filipijns tegen de Inquirer. “Het voelt goed. Een kampioenschap winnen voelt altijd speciaal.”

“Je weet dat als je er eenmaal een hebt gewonnen, er niets anders door je hoofd gaat dan je team te helpen meer te krijgen. Het is verslavend’, zei hij.

Thompson weet dat er een bepaalde levensstijl nodig is om zo’n ‘verslaving’ vol te houden. En hij is bereid om alles te doen wat nodig is om precies dat te kunnen doen.

“Ik weet dat ik nog veel aan mijn spel moet werken. Ik denk dat ik er nog ver van ben [my best]. Ik moet me verbeteren, vooral in de aanval’, zei hij.

Thompsons tocht naar een optimale vorm begint op 5 februari, wanneer Ginebra de aftrap geeft voor de titelverdediging van de Governors’ Cup.

Interessant genoeg is zijn eerste hindernis Rain or Shine, die wordt gecoacht door Yeng Guiao voor wie de inwoner van Digos City ooit speelde bij Gilas.

“Ik ben niet verrast [with how he is now]. Zelfs toen, toen hij bij Gilas bij me was, wist ik dat hij op een gegeven moment zijn spel zal verbeteren en beter zal worden”, zei de vurige Guiao in een apart interview met de Inquirer. “Het verbaast me niet dat hij nu de MVP is.”

“Ik heb hem lang geleden verteld dat als hij aan zijn buitenschot kon werken, hij een heel groot voordeel zou kunnen krijgen”, herinnert Guiao zich. “Daar is hij enorm op vooruitgegaan.”

Er was geen moment dat Thompson’s schietende aanraking beter illustreerde dan tijdens Ginebra’s playoff-run in die 2020 All-Filipino-showcase. Met behulp van zijn verfijnde schot boeide hij de Gin Kings langs Meralco in de beslisser van de Final Four, en vervolgens opnieuw tegen TNT in de Finale.

“Ik herinner me dat ik hem vertelde … als hij zijn spel kan voltooien met driepuntsschieten, zou hij zo moeilijk te verdedigen zijn”, zei Guiao hoofdschuddend. “Ik weet niet zeker of ik mezelf de schuld zou geven van hoe moeilijk hij is geworden om te verdedigen.” Guiao voelt dat er voor Thompson weinig meer over is om op te poetsen.

‘Ik vermoed vanaf hier – natuurlijk stop je niet met het verbeteren van je vaardigheden. Ik denk dat het nu gewoon zijn besluitvorming en volwassenheid is. Daar gaat zijn groei naartoe.”

Thompson zei dat hij altijd bereid is om zijn spel aan te passen.

“Ik denk dat als er maar één ding is dat nooit zal veranderen, en dat is mijn best doen”, zei hij. INQ

Je wekelijkse sportanalyse

Lees Volgende

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en andere 70+ titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download al om 4 uur ‘s ochtends en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Neem voor feedback, klachten of vragen contact met ons op.By rhfhn