Raz Mirza

Interviews, commentaar en analyse @RazMirza

Fallon Sherrock gaat open over de “haat” die ze van haar collega-professionals heeft ontvangen tijdens de recente PDC Women’s Series in Wigan: “Ik snap het nu zelfs met spelers en het kan me echt niet meer schelen. het kan me niet schelen wat iemand tegen me doet of zegt”

Laatst bijgewerkt: 13/11/22 14:50 uur

Fallon Sherrock is openhartig over de 'haat' die ze heeft ontvangen van haar collega-professionals en de teleurstelling van de recente PDC Women's Series in Wigan

Fallon Sherrock is openhartig over de ‘haat’ die ze heeft ontvangen van haar collega-professionals en de teleurstelling van de recente PDC Women’s Series in Wigan

Een radeloze Fallon Sherrock heeft zich opengesteld voor de vijandige omgeving die ze heeft ervaren tijdens de recente PDC Women’s Series in Wigan, en onthult ook “het maakt niet uit wat ik doe, ik krijg nog steeds haat”.

Sherrock blijft een pionier op het gebied van damesdarts nadat ze bekendheid kreeg na haar historische prestaties op het Wereldkampioenschap van 2020, toen ze de eerste vrouw werd die een wedstrijd won in het grootste evenement van de sport.

De ‘Queen of the Palace’ heeft sindsdien de Nordic Darts Masters-finale en de Grand Slam-kwartfinales van vorig jaar bereikt en werd in juli gekroond tot de inaugurele Women’s Matchplay-kampioen, wat haar een automatische plek opleverde bij de Grand Slam of Darts.

Voorafgaand aan het toernooi in Wolverhampton postte Sherrock op Twitter: “Dus er lonkt weer een PDC TV-evenement – ik kijk echt uit naar de Grand Slam #letthehatebegin.”

De werper van Milton Keynes legde uit: “Het maakt niet uit wat ik doe, ik krijg nog steeds haat. Ik zou de beste persoon ter wereld kunnen zijn en ik krijg nog steeds haat of ik kan alles verkeerd doen en het toch krijgen. Ik ben nu op een punt waar ik denk: ‘Als je me gaat haten, haat me dan’.

“Ik ga er niet omheen draaien, ik snap het nu zelfs met spelers en het kan me echt niet meer schelen. Ik ben op een punt dat het me niet meer kan schelen wat iemand tegen me doet of zegt.”

Sherrock niet gerespecteerd

“Het zijn vooral de vrouwen. Ik ben niet veel meer welkom bij de vrouwen. Dat heb ik geleerd in Wigan, dus dat was veelbewogen”

Fallon Sherrock

Sherrock miste het toernooi van dit jaar in Alexandra Palace nadat tienersensatie Beau Greaves haar op de post had gedaan met een opmerkelijke winnende serie, ondanks het feit dat ze niet optrad in de eerste 12 evenementen van de PDC Women’s Series van het jaar.

Ze werd verslagen in een veelbewogen Event 19-finale in het Robin Park Tennis Center in Wigan door de 18-jarige Greaves, die een opmerkelijke 107,86 neerzette om een ​​spannende 5-3 overwinning af te sluiten.

Bij 3-3 pakte Greaves een briljante 148 om de worp vast te houden en ze volgde daarna drie 140’s met een 81 finish voor een 11-darter om de titel af te ronden.

De vloertoernooien die voor spelers, vrienden en familie worden gespeeld, worden meestal in de beste volgorde gespeeld, maar Sherrock voelt zich totaal niet gerespecteerd door haar collega-professionals.

Sherrock blikte terug op haar historische avond nadat ze de eerste vrouw was die een wedstrijd won op het World Darts Championship

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Sherrock blikte terug op haar historische avond nadat ze de eerste vrouw was die een wedstrijd won op het World Darts Championship

Sherrock blikte terug op haar historische avond nadat ze de eerste vrouw was die een wedstrijd won op het World Darts Championship

Ze legde uit: “Het moet de beste zijn bij dit soort evenementen. Begrijp me niet verkeerd, het loopt allemaal perfect – de PDC regelt het zo goed. Ik herinner me alleen dat ik die finale tegen Beau speelde, maar dat gebrul na haar 148, na de wedstrijd liep ik naar buiten en kon iedereen mensen zien blokkeren die aan mijn tafel zaten te kijken en te juichen en ik dacht gewoon ‘weet je wat, je zou iedereen in de kamer moeten steunen als ze goed spelen’. Ik snap het de hele tijd , ik weet niet waarom ik er inmiddels niet aan gewend ben.

“Ik liet de sfeer naar me toe komen, ik zou er professioneler omheen moeten gaan, ik zou het me niet moeten laten raken, maar ik en Lisa (Ashton) hebben zoveel gedaan, het was niet eens het einde van de wedstrijd.” Ik kon het begrijpen als het het einde van het spel was. Het was letterlijk dichtbij genoeg de hele kamer.

“Het zijn vooral de vrouwen, ik ben niet veel meer welkom bij de vrouwen, dat heb ik in Wigan geleerd, dus dat was veelbewogen. Ik wil proberen mezelf te verbeteren, zodat ik meer kans heb om aan de PDC-kant te spelen met de mannen, dus hopelijk kan ik beter presteren en verbeteren.”

“Ik voel wat ik en Lisa voor de sport hebben gedaan, ik denk niet dat ze beseffen hoeveel we hebben geholpen”, voegde Sherrock eraan toe. “Het is niet zo dat ze ‘dankjewel’ moeten zeggen, maar het kan ze echt niet schelen en ze zijn allemaal tegen ons, ze juichen tegen ons en het is gewoon geen erg mooie omgeving.”

Sherrock was er trots op de allereerste winnaar te zijn van de Women's World Matchplay

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Sherrock was er trots op de allereerste winnaar te zijn van de Women’s World Matchplay

Sherrock was er trots op de allereerste winnaar te zijn van de Women’s World Matchplay

voorloper

'The Queen of the Palace' roept op tot meer kansen voor vrouwen in de sport

‘The Queen of the Palace’ roept op tot meer kansen voor vrouwen in de sport

Sherrock zegt dat ze probeert de kansen voor vrouwen in de sport te vergroten en hoopt dat er in de toekomst meer mogelijkheden zullen zijn met meer prijzengeld en meer competities, nu meer dan ooit tevoren.

“Op een gegeven moment zal het veranderen, maar hopelijk zal het veranderen naarmate de vrouwen meer kansen krijgen, maar op dit moment is het een beetje zo”, zei Sherrock.

“Het maakt me vastberadener en moedigt me aan om het beter te doen, want ik wil het spel zo ver mogelijk pushen en een goed leven voor mij en mijn kleine jongen maken, en dat is het enige wat ik in mijn gedachten heb.

“Ik wil vrouwen bewust maken van sport en dat soort dingen, dus hoe meer ik er voor kan doen, dan briljant, maar op dit moment ben ik alleen gefocust om mezelf en mijn kleine jongen trots te maken.”

Sherrock onthulde ook dat ze nog steeds veel online haat ontvangt, maar zei: “dat zal niet veranderen hoe ik speel of wie ik ben.”

De ster van Milton Keynes is verheugd een generatie vrouwelijke spelers te inspireren om de sport te spelen

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

De ster van Milton Keynes is verheugd een generatie vrouwelijke spelers te inspireren om de sport te spelen

De ster van Milton Keynes is verheugd een generatie vrouwelijke spelers te inspireren om de sport te spelen

Sherrock schreef Grand Slam of Darts-geschiedenis toen ze Gabriel Clemens versloeg met deze sensationele 170 finish en de eerste vrouw werd die zich vorig jaar kwalificeerde voor de knock-outfase van het toernooi

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Sherrock schreef Grand Slam of Darts-geschiedenis toen ze Gabriel Clemens versloeg met deze sensationele 170 finish en de eerste vrouw werd die zich vorig jaar kwalificeerde voor de knock-outfase van het toernooi

Sherrock schreef Grand Slam of Darts-geschiedenis toen ze Gabriel Clemens versloeg met deze sensationele 170 finish en de eerste vrouw werd die zich vorig jaar kwalificeerde voor de knock-outfase van het toernooi

Greaves is een ‘grote aanwinst voor de sport’

Michael Bridge zegt dat niemand Beau Greaves wil ontmoeten in de openingsfase van de World Darts Championships

Gebruik de Chrome-browser voor een beter toegankelijke videospeler

Michael Bridge zegt dat niemand Beau Greaves wil ontmoeten in de openingsfase van de World Darts Championships

Michael Bridge zegt dat niemand Beau Greaves wil ontmoeten in de openingsfase van de World Darts Championships

Ondanks de teleurstelling van de Women’s Series, heeft Sherrock Greaves gesteund om groots te worden terwijl ze zich voorbereidt op haar Alexandra Palace-debuut in december en hoopt dat er in de toekomst een rivaliteit tussen hen kan ontstaan.

“Beau is echt een goede speler”, zei Sherrock. “Ze kan zo goed zijn als ze wil zijn in zichzelf. Ik ken haar niet zo goed, ik zal ‘hallo’ tegen haar zeggen. Echt, ik denk dat ze een grote aanwinst is voor de sport en ze kan zo hoog uitblinken zoals ze wil gaan.

“Ik ben helemaal in voor rivaliteit, want het betekent dat het niet allemaal aan mij ligt en ik niet alle haat zal krijgen.

“Het geeft me een stimulans om te zijn van ‘ik wil weer degene zijn waar ze het over hebben’ en duw me door en geef me er meer honger naar. Ik ben erg opgewonden om te zien hoe ik de komende maanden ga .”

Bekijk de Grand Slam of Darts in Aldersley Leisure Village in Wolverhampton tot de finale op 20 november – met elke sessie live op Sky Sports en vergeet niet dat het Wereldkampioenschap ook naar Sky Sports komt van 14 december tot 2 januari .By rhfhn