Als je ooit twee of drie platen van hebt gehoord Devin Townsend of een van zijn gerelateerde projecten, vraag je je misschien af ​​welk genre de man precies speelt. Het antwoord is “allemaal, en heel goed.” Maar waarom is Townsend altijd van genre wisselen? In een interview met Belgische Jaspis, Townsend geeft de meest logische verklaring – als hij eenmaal klaar is met één plaat in één genre, wil hij daar zo ver mogelijk vandaan komen.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Ik doe het niet per se expres om de indruk te wekken dat ik provocerend ben. En het is grappig: ik heb meerdere keren gehoord dat de interpretatie van het feit dat ik al die verschillende soorten muziek maak een indicatie is van een psychose. Maar Ik zou zeggen dat één ding doen met uitsluiting van al het andere naar mijn mening veel meer een indicatie is van een soort gebrek aan evenwicht.

“Ik denk dat, op praktisch niveau, de reden waarom ik de neiging heb om verschillende stijlen te doen, is dat de hoeveelheid energie die ik in het maken van een van deze albums steek, eerlijk gezegd zo veel is dat als ik klaar ben, ik gewoon niet meer “Ik wil die stijl niet meer horen. Dus het volgende wat ik doe is vaak heel anders, gewoon omdat ik zoveel van muziek hou en zo graag creëer, maar ik word er ziek van. Werken.” Deconstructie of Licht werk of De puzzel of Ziltoïde of zoiets, omsnoeren of iets dergelijks, tegen de tijd dat ik die plaat af heb, wil ik zo ver mogelijk van dat geluid verwijderd zijn voor het volgende dat ik doe [as I can get].”

Over dat gesproken Townsend genre-hopping, we wachten nog steeds op die cover van Aqua‘s “Barbie Girl” die uit zijn meest recente is geknipt Licht werk album… waarvan hij ons persoonlijk heeft verzekerd dat het er inderdaad ooit komt.

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om een ​​dagelijkse update te ontvangen met al onze koppen.By rhfhn