Halloween eindigt, The Exorcist reboot

Met Halloween eindigt om de saga van Laurie Strode en Michael Myers tot een einde te brengen, verwachtte regisseur David Gordon Green dat hij een stap terug zou doen uit het horrorgenre… maar toen kwam Blumhouse Productions-oprichter Jason Blum bellen met een vervolg op De exorcist.

Dat is de waarheid,‘ zei David Gordon Green terwijl hij met THR sprak. “Als iemand mijn carrière heeft gevolgd, ik ben altijd bezig met links afslaan. Als ik me eenmaal op mijn gemak voel, moet ik daar weggaan en iets gaan doen dat ik niet weet en dat gevaarlijk en kwetsbaar is. Dat zijn de dingen die mij erg aanspreken. Gelukkig heb ik dat kunnen oefenen door veel komisch werk op televisie en wat andere dingen die ik heb kunnen doen tussen horrorprojecten door. Maar ik was echt van plan om te zeggen: ‘Ik ga horror onderbreken’, hoe graag ik ook van het genre houd. Het is zeker goed voor me geweest vanuit een creatief en financieel oogpunt, maar het was gewoon tijd om verder te gaan totdat het perfecte pand en het perfecte idee tegelijkertijd ontstonden.De exorcist vervolg zal eigenlijk een geheel nieuwe trilogie zijn, waarbij Ellen Burstyn terugkeert om haar door de Academy genomineerde rol van Chris MacNeil opnieuw op te nemen. Leslie Odom Jr. schittert ook als de vader van een bezeten kind dat de hulp van Burstyns karakter zoekt.

Eerder deze week zei David Gordon Green dat het eerste vervolg in deze nieuwe exorcist trilogie zou binnenkort met de productie beginnen. Green voegde eraan toe dat de film “buitengewoon anders” van Halloween. “We zijn aan het ontwikkelen De exorcisten Ellen Burstyn, samen met een geweldige cast, komt daarvoor samen, met een script waar ik erg enthousiast over ben,’ zei Groen. “Technisch gezien is het een buitengewoon andere film dan Halloween. Ik denk dat het in het subgenre horror zit, maar dramatisch benader ik het heel academisch. Dus we zullen zien. Het brengt veel van hetzelfde team samen in termen van ons make-up- en effectenteam en onze cameraman, maar tegelijkertijd brengen we ook een nieuwe groep binnen om op verschillende manieren aan te vullen en te evolueren en ervoor te zorgen dat het niet niet overbodig of repetitief voelen.Wat hoop je te zien in? De exorcist vervolg trilogie?

Halloween eindigt speelt nu in de bioscoop en streamt op Peacock. Je kunt hier een recensie van onze eigen JimmyO bekijken, maar laat ons ook weten wat je van de film vond!

By rhfhn