Filmmaker David Gordon Green sloot onlangs een trilogie in het horrorgenre af met zijn reboot van de Halloween franchisenemer. De volgende voor de regisseur is De exorcisteen film die Green zichzelf pas zag doen toen hij hem werd aangeboden.

MEER: The Exorcist Trilogy: Ellen Burstyn onthult waarom ze ermee instemde om terug te keren voor horrorvervolg

In een gesprek met The Hollywood Reporter sprak Green over de aankomende film en zei dat hij eigenlijk overwoog een heel ander project te doen voordat Jason Blum van Blumhouse Productions hem de kans bood om een ​​nieuwe film te regisseren. exorcist film.

‘Dat is de waarheid,’ zei Green. “Het is. Als iemand mijn carrière heeft gevolgd, ik ben altijd bezig met links afslaan. Als ik me eenmaal op mijn gemak voel, moet ik daar weggaan en iets gaan doen dat ik niet weet en dat gevaarlijk en kwetsbaar is. Dat zijn de dingen die mij erg aanspreken. Gelukkig heb ik dat kunnen oefenen door veel komisch werk op televisie en wat andere dingen die ik heb kunnen doen tussen horrorprojecten door. Maar ik was echt van plan om te zeggen: “Ik ga horror onderbreken”, hoezeer ik ook van het genre houd. Het is zeker goed voor me geweest vanuit een creatief en financieel oogpunt, maar het was gewoon tijd om verder te gaan totdat het perfecte pand en het perfecte idee tegelijkertijd ontstonden.”

Green sprak verder over de aankomende film en zei dat deze nog in ontwikkeling is en ook “buitengewoon anders” is dan de film. Halloween franchisenemer.

“Dus, ja, we zijn aan het ontwikkelen” De exorcist, en Ellen Burstyn, samen met een geweldige cast, komt daarvoor samen, met een script waar ik erg enthousiast over ben,” zei Green. “Technisch gezien is het een buitengewoon andere film dan Halloween. Ik denk dat het in het subgenre horror zit, maar dramatisch benader ik het heel academisch. Dus we zullen zien. Het brengt veel van hetzelfde team samen in termen van ons make-up- en effectenteam en onze cameraman, maar tegelijkertijd brengen we ook een nieuwe groep binnen om op verschillende manieren aan te vullen en te evolueren en ervoor te zorgen dat het niet niet overbodig of repetitief voelen.”

De exorcist trilogie wordt niet ontwikkeld als een remake. Het dient eerder als een direct vervolg op de originele horrorfilm, die werd aangepast van de roman van William Peter Blatty. Green regisseert op basis van een scenario dat hij samen met Scott Teems, Danny McBride en Peter Sattler schrijft.

MEER: Ann Dowd sluit zich aan bij Ellen Burstyn in het Exorcist-vervolg van Universal Pictures

Oscar-winnares Ellen Burstyn keert terug naar de franchise voor de aankomende films en vertolkt haar iconische rol als Chris MacNeil meer dan 40 jaar sinds de originele film debuteerde in 1973, waarvoor ze een Oscar-nominatie ontving voor Beste Actrice. Naast Burstyn is de Oscar-genomineerde Leslie Odom, Jr. (Hamilton, Een nacht in Miami) en Emmy-winnaar Ann Dowd (Het verhaal van de dienstmaagd).

By rhfhn