ComingSoon hoofdredacteur Tyler Treese sprak met regisseur Gabriela Tagliavini over haar aanstaande vakantiefilm Kerstmis met jou. De film is vanaf 17 november te zien op Netflix.

“Popster Angelina voelt een burn-out in haar carrière en ontsnapt om de wens van een jonge fan te vervullen in het kleine stadje New York, waar ze niet alleen de inspiratie vindt om haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ook een kans op ware liefde”, luidt de logline van de film.Tyler Treese: Freddie Prinze Jr., dit is zijn grote terugkeer. We hebben hem al een tijdje niet gezien en het voelt zo goed dat hij in een rom-com zit. Wat was het spannend om met hem samen te werken, en ging hij meteen verder waar hij gebleven was uit?

Gabriël Tagliavini: Ja, het is zo grappig dat je die vraag stelde, want het wordt nu viraal nieuws, de comeback van Freddie in deze film, Kerstmis met jou. Maar hij was eigenlijk nerveus om terug op het scherm te komen, omdat hij al een paar jaar niet heeft gehandeld. Dus aan het einde zei hij tegen me “bedankt dat je het me gemakkelijk hebt gemaakt, want ik was nerveus”, en ik realiseerde me niet dat hij zo nerveus was totdat hij het me aan het eind vertelde en we omhelsden en we huilden. Hij deed geweldig werk. Hij is zo getalenteerd.

De twee leads zijn geweldig. Aimee en Freddie hebben een geweldige chemie. Wanneer wist je dat het op het scherm aan het vertalen was en dat deze relatie echt invloed zou hebben op kijkers?

Gelukkig kenden ze elkaar. Niet veel, maar ze vinden elkaar leuk, en dat was een goed begin. Daarna hebben we veel gerepeteerd om de romantiek te versterken. Dus ik ben blij dat het zich vertaalt, want veel mensen vertellen me dat ze een geweldige chemie hebben, en dat is waar rom-coms over gaan.

Een ding dat ik leuk vind aan de film is het hele popster-element. Het karakter van Aimee is zo leuk. Ze doet deze gechoreografeerde dansen, maar er is ook een element van burn-out waar ze mee te maken heeft en op een reflectief punt in haar carrière staat. Wat vond je het meest interessant aan het zien van deze popster die niet op haar hoogtepunt was, maar probeerde haar volgende stappen te bedenken?

Dat vond ik geweldig aan het verhaal toen ik het script ontving. Ik hou van het idee van een popster die niet, zoals je zei, op haar hoogtepunt is, omdat ze gesloten is en niet open in haar hart. We maakten altijd de analogie van wat er zou gebeuren als Jennifer Lopez een fan zou bezoeken om haar kerstwens in vervulling te laten gaan en een foto te maken, en dan verliefd wordt op de vader van de fan. Ik vind dat een geweldig concept.

Er is zo’n geweldige integratie van zoveel van de Latijnse cultuur in de film. Hoe geweldig was het om die vertegenwoordiging in te zetten?

Dank je! Ja, dit is de eerste keer dat Netflix een kerstfilm heeft gemaakt met een all-Latino cast en Latino’s achter de camera. De Latino van de producer, de schrijver, de regisseur, de componist, en dat brengt een hele smaak naar voren, het mengen van de kerst met de Latino-muziek en het eten. Ik denk dat het het een originele smaak geeft.

Kerstfilms hebben zo’n rijke geschiedenis en Netflix doet het altijd zo leuk om er elk jaar een paar uit te brengen. Wat was het meest opwindende aan het toevoegen aan deze traditie?

Ik hou van kerstfilms en ik heb al een film gemaakt met Netflix genaamd Ondanks alles, maar dit is mijn tweede film met Netflix en ik heb nog nooit een kerstfilm gemaakt. Ik ben zo opgewonden dat ze de visie hadden om een ​​nieuwe kerstfilm te maken die onze cultuur vertegenwoordigt.

Ik was benieuwd of je een favoriete kerstfilm had die je elke vakantieperiode altijd uitbreekt?

Ja ik hou van Liefde eigenlijk. Dat is mijn favoriete kerstfilm, want hij is gegrond en ik moet elke keer huilen als ik ernaar kijk. Ik heb hem waarschijnlijk wel 30 keer gezien en ik hoop dat mensen er hetzelfde over denken. Kerstmis met jouonze film., en dat ze lachen en huilen en ze kijken dit jaar en volgend jaar en het volgende jaar.

By rhfhn