Durham heeft het schokkende vertrek aangekondigd van record first-class wicket-nemer Chris Rushworth, die om persoonlijke redenen verhuist.

Rushworth, 36, is een van de meest geliefde spelers van het graafschap geworden en het leek erop dat hij zijn carrière als man met één club zou beëindigen.

Hij stond erop dat zijn vertrek, 18 jaar na zijn lijst A-debuut, met pijn in het hart kwam en werd vrijgelaten.

In 2021 haalde hij de voormalige Engelse international Graham Onions in als de meest productieve bowler van Durham door zijn 528e wicket te nemen in eersteklas cricket.

Rushworth claimde 54 wickets toen Durham het County Championship 2013 won en hij maakte ook deel uit van de ploeg die in 2014 de Royal London Cup won.

Een bewezen artiest met een sterk fitnessrecord, er zal waarschijnlijk geen gebrek aan interesse zijn om Rushworth als free agent aan te nemen.

“Mijn beslissing om Durham te verlaten was verre van gemakkelijk, gemaakt na lang nadenken. Maar ik moet zeggen dat deze beslissing alleen om persoonlijke redenen is genomen en niet om redenen van cricket”, zei hij.

“Ik zou graag denken dat ik alles heb gegeven wanneer ik het veld opging voor Durham en wetende dat ik de vier leeuwen op mijn borst niet meer zal dragen, is heel emotioneel.

“Durham is en is altijd mijn club geweest, en dat zal ook in de toekomst het geval blijven. Ik wil iedereen bedanken die bij mijn reis betrokken is geweest, van coaches, aanvoerders, spelers, ondersteunend personeel en vooral de supporters en leden.” .”

Durham-voorzitter Sir Ian Botham bracht hulde aan de uitgaande fanfavoriet en voegde eraan toe: “Chris is een van de beste naadbowlers die het spel in dit land siert en om hem te laten spelen in Durham, zijn thuisland, want al die jaren zijn een absoluut voorrecht.

“Het zal vreemd zijn om Chris niet te zien bowlen met de nieuwe bal in de hand, maar namens mezelf en iedereen bij Durham Cricket wil ik hem het allerbeste wensen in zijn nieuwe hoofdstuk.”By rhfhn