Ik ben opgegroeid met kijken Sesam Straat. De show heeft me geholpen om te leren lezen. Toen kreeg ik zelf kinderen en keek uren en uren naar de show met hen. De favoriet van mijn oudste dochter was Elmo, maar ze was ook dol op Koekiemonster. Zo hadden we jarenlang meerdere Koekjesmonster speeltjes en knuffels in huis. We lazen Koekiemonster-boeken en ik las ze met Koekiemonsterstem.

Maar ondanks dat alles, heb ik nooit geweten dat Koekiemonster niet Koekiemonster heet. Deed jij weet Cookie Monster heeft een “echte” naam? Hij doet.

Het Koekjesmonster twitterde er eerder deze week zelf over. “Wist je dat ik Sid heet?” Hij schreef. “Maar. Ik word nog steeds graag Cookie Monster genoemd.

Ja, de echte naam van het Koekjesmonster is Sid.

Dit is geen loze tweet van a Sesam Straat social media manager ook. Dit is canoniek spul. hardcore Sesam Straat fans weten dat de show Cookie’s echte naam vestigde in een muzikaal nummer over zijn vroegste dagen. Toen Cookie een baby was, had hij nog nooit een koekje gegeten. Dus hij heette natuurlijk niet echt Koekjesmonster. Je zou iemand niet noemen naar een gerecht dat ze nog nooit eerder hebben gegeten!

Maar toen hij nog een kleine baby was, bakte zijn moeder koekjes voor hem. Dat was alles wat ze voor Sid schreef. Op die dag werd een Koekjesmonster geboren.

Dus daar heb je het en nu weet je het: het Koekjesmonster heet echt Sid. Ook: Wist je dat de echte naam van Oscar the Grouch niet Oscar is? Het is waar. Zijn echte naam is Bippy the Grouch, maar als kind was hij geobsedeerd door de Academy Awards en daarom begonnen zijn ouders hem Oscar te noemen.

Oké, dat laatste heb ik verzonnen. Maar het Cookie Monster-gedoe is waar!

10 beroemde acteurs die begonnen zijn met reality-tvBy rhfhn