Charlotte Wells sprak met RogerEbert.com door Zoom over het werken met Barry Jenkins en Adele Romanski, opnames in Turkije, en hoe David Bowie en Queen’s ‘Under Pressure’ het middelpunt werd van de meest emotioneel pijnlijke scène van haar film.

In eerdere interviews heb je gesproken over hoe het script begon als conventioneler in zijn plot totdat je delen van jezelf in deze twee personages begon te stoppen. Was er enige terughoudendheid om persoonlijker te gaan?

Ik bedoel, op een bepaald niveau, ja; maar het voelde gewoon onmogelijk om het niet te doen. Ik heb er zo lang aan gewerkt en er was altijd een persoonlijke infusie in de personages. Dat ontbrak nooit. Ik denk gewoon dat tijdens het schrijven en het toestaan ​​van herinneringen en anekdotes uit de kindertijd om de eerste schets van dit script te vormen, een proces van zoeken door mijn eigen verleden was. En dat proces vond zijn weg naar de pagina, weet je? Dus de film nam deze retroactieve blik aan die hij niet had in dat meer conventionele concept.

Had je het gevoel dat je moest ontspannen in de persoonlijke herinneringen?

Ik denk dat het gewoon begon vanuit een plaats van nadenken over wat mijn eerste speelfilm zou kunnen zijn: een jonge vader en zijn dochter op vakantie. Ik heb veel ervaring om uit te putten, en het is een relatie die ik niet zo vaak zie afgebeeld op de manier waarop ik denk dat ik erover kan schrijven. En zou het niet leuk zijn om een ​​film te draaien in een vakantieoord? [laughs]

Ik had op dat moment één korte film gemaakt en kort daarna maakte ik er twee. Maar het was heel vroeg in mijn filmmaken en schrijven, en dus kwam het van een veel pragmatischere plaats. Ik zat op school en iedereen moest aan hun speelfilm denken. Door het persoonlijk te laten zijn, denk ik dat het uiteindelijk komt van een oprechte plaats van expressie. Ik schrijf niet echt van buiten naar binnen; Ik denk dat ik binnenstebuiten schrijf. Zodat, helaas, als een persoon die niet graag over mezelf praat, zelfs niet persoonlijk, het gewoon de realiteit is. Ik heb deze manier gevonden om dingen te verwoorden die ik denk niet op een andere manier te kunnen verwoorden.

Wat dat betreft, hoe was het om de reacties van mensen te zien en in een publiek te zitten terwijl de film werd afgespeeld?

Nou, dat zijn twee verschillende vragen, want het was bijna een marteling om in een publiek te zitten terwijl de film werd afgespeeld. Ik had eindelijk de ervaring in Telluride, waar ik het kon bekijken. En ik denk dat, omdat ik verschillende films in diezelfde bioscoop heb gezien, daar een troost was. Ik heb het gevoel dat ik voor het eerst in staat was om gewoon te kijken en niet intens gestrest te zijn. Dus nu denk ik dat ik klaar ben met kijken, want ik ben gewoon dankbaar dat ik die ervaring heb kunnen hebben.

By rhfhn