David Hyde Pierce zal Kelsey Grammer niet vergezellen in de Frasier opnieuw opstarten, maar Grammer zegt dat onze geliefde psychiater het ook zonder zijn kleine broertje naar zijn zin zal hebben.

“David besloot eigenlijk dat hij niet echt geïnteresseerd was in het herhalen van het optreden van Niles,” vertelde Grammer Mensen. Gelukkig dwong de tegenslag er echter toe Frasier schrijvers om een ​​​​interessanter plot voor de hoofdpersoon te bedenken dan een reünie van een oude cast. “Op een heel grappige manier bracht het ons gewoon naar een nieuwe plek, wat we oorspronkelijk toch wilden doen, wat een derde bedrijf van Frasier was”, zei Grammer. “Het is een heel nieuw leven voor hem.”

Frasier liep 11 seizoenen van 1993 tot 2004. Toen de sitcom eenmaal was afgelopen, ging Hyde Pierce aan het werk in het theater en verscheen voor het laatst in de HBO Max-serie Julia. In een interview in juni met Gier, keek de acteur terug Frasier liefdevol, en biedt een verrassend nuchter perspectief op het al dan niet werken van reboots.

“Die hele tijd van mijn leven, het schrijven van die shows, de acteurs waarmee ik heb gewerkt – dat is allemaal heel belangrijk voor mij. En ik zou dat nooit op zo’n manier minachten dat ik terloops zou zeggen: ‘Oh, nee, bedankt. Dat ga ik niet nog een keer doen.’ Het is te waardevol voor mij,’ zei Hyde Pierce. “Maar evengoed, omdat het zo waardevol voor me is, zou ik het ook niet doen, gewoon doen. En ik geloof dat het ook zonder mij kan – nieuwe verhalen vinden om te vertellen, op dezelfde manier Frasier deed daarna Proost. Ze hebben de Proost bende om een ​​nieuwe show te maken. Ze kwamen van tijd tot tijd langs en dat was geweldig, maar er was nog iets dat gezegd moest worden, en dat moest op een andere manier gezegd worden. En misschien vinden ze dat en sta ik erin, of misschien vinden ze het en hebben ze me er niet voor nodig.”

Repetities voor de Frasier reboot, die wordt uitgezonden op Paramount+, begint in februari. De nieuwe afleveringen zijn afkomstig van schrijvers Chris Harris (Hoe ik je moeder heb ontmoet) en Joe Cristalli (Het leven in stukken), en zal de hoofdpersoon in een nieuwe stad verbeelden. “Hij is onze dappere kleine soldaat die doorgaat in het leven, nieuwe uitdagingen en een nieuwe liefde en nieuwe mensen en een nieuwe stad en dat soort dingen vindt,” zei Grammer. “Ik ben er echt heel enthousiast over, en we zullen zeker altijd het verleden eren. We moeten eren dat John Mahoney is overleden en dat Martin niet meer bij ons is. Daar gaan we zeker mee aan de slag.”By rhfhn