De eerste avond van het When We Were Young-festival werd onlangs geannuleerd vanwege de harde wind, wat betekent Kittie konden hun set niet spelen. De band (net als veel andere bands die voor die avond gepland waren) maakte het beste van een slechte situatie door een last-minute show te boeken in de Sand Dollar, die je hierboven volledig kunt bekijken! De show verliep als volgt:

  1. “Keel doorsnijden”
  2. “Orakel”
  3. “Spit”
  4. “Wat ik altijd al wilde”
  5. “Mondvol Gif”
  6. “Charlotte”
  7. “Brandende Bruggen”
  8. “Brak”
  9. “Wij zijn het Lam”
  10. “Nooit meer”

In een recent interview met Metaal Zuigt, Kittie frontvrouw Morgan Lander zei dat ze een “hele telefoon vol” riffs heeft die kunnen worden gebruikt voor nieuwe Kittie materiaal, en dat de repetities voor hun recente festivaloptredens de deur hebben geopend naar de mogelijkheid tot nieuwe muziek.

Advertentie. Scroll om verder te lezen.

“Ik heb een hele telefoon vol riffs waarvan ik denk: ‘Ik denk dat ik deze waarschijnlijk zou kunnen gebruiken.’ En de voorbereiding op deze shows heeft die deur duidelijk een beetje meer geopend en heeft me een beetje gemotiveerd om dat soort dingen te doen – creatiever te zijn en te schrijven. Maar ik heb geen deadline.’

“Ik heb het gevoel dat het moeilijk is om me te concentreren op het weer op snelheid komen met de tour en dan tegelijkertijd te schrijven. Iedereen navigeert door zijn werk en familiedingen en zo, dus dat is altijd moeilijk. Dus ik heb het gevoel dat het een beetje lijkt op één focus tegelijk. Maar we zullen zeker niet stoppen met het spelen van shows. Ik denk dat we erg kieskeurig zullen zijn in het doen van sommige festivals en dat soort dingen. Maar ik heb misschien een soort skelet-tijdlijn die ik graag zou willen hebben van deze ideeën die naar voren zijn gebracht door. Ik denk dat nieuwe muziek in 2024 echt gaaf zou zijn.”

Wil je meer metaal? Abonneer u op onze dagelijkse nieuwsbrief

Voer hieronder uw e-mailadres in om dagelijks op de hoogte te blijven van al onze koppen.

By rhfhn