Ange Kouame

Ateneo’s Ange Kouame tijdens een wedstrijd tegen La Salle. Foto door Tristan Tamayo/INQUIRER.net

MANILA, Filippijnen – Ange Kouame sluit zich aan bij Gilas Pilipinas in zijn back-to-back uitwedstrijden in het vijfde venster van de Fiba World Cup 2023 Asian Qualifiers volgende week, waarbij het UAAP seizoen 85 basketbaltoernooi voor heren ook een pauze heeft.

Het genaturaliseerde centrum staat te popelen om de vlag te vertegenwoordigen als hij de definitieve selectie haalt nadat een knieblessure hem dwong sinds juni stints bij het nationale team te missen.

Gilas speelt op 10 november tegen Jordanië en op 13 november tegen Saoedi-Arabië.

“Als ik deel uitmaak van de line-up, doe ik graag mee. Uiteindelijk is het iets wat ik graag doe, basketballen. Als ze me bellen, zal ik het land zeker vertegenwoordigen’, zei de regerend UAAP MVP na het plaatsen van 11 punten, 14 rebounds, vijf blocks en drie steals in Ateneo’s 68-54 overwinning op La Salle op zaterdag in Smart Araneta Coliseum.

De 1,80 meter grote man zei dat hij geschikt is om voor het land te spelen, ondanks het slopende schema van de campagne van de Blue Eagles in de UAAP.

“Best goed. Voorlopig ben ik nog in gesprek met de artsen of ik aan het einde van het seizoen geopereerd moet worden. Maar het zal afhangen van hoe het gaat en hoe ik me voel aan het einde van het seizoen. Je zult het nooit weten’, zei Kouame, die gemiddeld 5,5 punten en 6,5 rebounds scoorde in twee wedstrijden in de Asian Qualifiers.

De 24-jarige Kouame is gewoon opgewonden om met PBA-spelers te spelen, vooral Japeth Aguilar, die hem onder zijn hoede heeft genomen.

“Ik ben erg opgewonden, vooral tijdens de training de laatste tijd. Om ze te kunnen zien, heb ik ook veel van ze kunnen leren. Het houdt me op de been omdat ik op een dag probeer te zijn zoals zij, een professional”, zei hij. ‘Zeker, kuya Japeth. Hij is al heel lang bij het team, dus ik vraag bij iedereen rond, ook Chris [Newsome] toen hij nog deel uitmaakte van het team. Op dit moment weet ik niet of hij nog gaat spelen, maar er zijn zoveel mensen met wie ik praat en waarvan ik probeer te leren.”

Als hij een plekje krijgt, is Kouame vastbesloten om Gilas te helpen het komende raam te vegen en hij denkt dat het haalbaar is.

‘Dit is goed, want we hebben echt honger. We hebben de line-up gezien, ik denk dat iedereen het verdient om erbij te zijn. Dus ik denk dat het mogelijk is om de sweep te krijgen,” zei hij.

Lees volgende

Mis het laatste nieuws en informatie niet.

Abonneer u op INQUIRER PLUS om toegang te krijgen tot The Philippine Daily Inquirer en andere 70+ titels, deel tot 5 gadgets, luister naar het nieuws, download al vanaf 04.00 uur en deel artikelen op sociale media. Bel 896 6000.

Neem voor feedback, klachten of vragen contact met ons op.By rhfhn