Andy Murray geeft toe dat hij “uitzonderlijke dingen” moet doen om nog steeds deel te nemen aan de ATP Tour met kramp en een dip in vorm, waardoor het seizoen somber eindigde voor de voormalige nummer 1 van de wereld.

De Schot werd maandag in de eerste ronde van de Paris Masters verdoofd door Gilles Simon, 4-6 7-5 6-3, waarmee een einde kwam aan zijn seizoen.

Murray had last van kramp in de tweede set, waardoor de voormalige nummer 1 van de wereld verbijsterd achterbleef, ondanks het feit dat de 35-jarige last had van het mysterieuze probleem voor de US Open.

Misschien was een van de fouten die ik maakte, het spelen van Newport. Ik had daar een trainingsblok kunnen doen om in de hitte te komen en me beter voor te bereiden op de zomer

Andy Murray

Murray gaf toe dat het “betreffende” zweettesten waren die geen afdoende antwoorden gaven op het probleem dat zich opnieuw voordeed op de Accor Arena-baan in Bercy, waarbij de drievoudig Grand Slam-kampioen weigerde zijn heup de schuld te geven.

“Dat gebeurt na anderhalve set op een indoorbaan waar het niet bijzonder heet is, is niet echt acceptabel”, zei Murray, die moeite heeft om zijn topvorm terug te krijgen sinds hij twee heupoperaties onderging.

“Het heeft niets met mijn heup te maken. Ik denk gewoon dat de realiteit is dat ik harder moet werken. Het is duidelijk dat er bepaalde dingen zijn die ik tegenwoordig wel en niet kan doen, ik moet wat voorzichtiger zijn met een deel van de training die ik doen.

“Maar ik kan zeker meer doen dan wat ik heb gedaan en mezelf harder pushen dan wat ik onlangs heb gedaan. Wat ik probeer te doen, is extreem moeilijk. Ik moet uitzonderlijke dingen doen om nog steeds te kunnen concurreren.”

Murray’s 2022

Melbourne: laatste 32

Sydney: Finale (verloren van Aslan Karatsev)

Australia Open: laatste 64

Rotterdam: Laatste 16

Doha: laatste 16

Dubai: laatste 16

Indian Wells: laatste 64

Miami: laatste 64

Madrid: laatste 16

Surbiton: Halve Finale

Stuttgart: Finale (verloren van Matteo Berrettini)

Wimbledon: laatste 64

Newport: kwartfinales

Washington: laatste 64

Montreal: laatste 64

Cincinnati: laatste 32

US Open: laatste 32

Gijón: kwartfinales

Bazel: laatste 64

Parijs: laatste 64

WL: 26-19

Murray is dit jaar gestegen naar nummer 48 van de 134e plaats op de ranglijst en bereikte in de eerste seizoenshelft de finales in Sydney en Stuttgart.

Hij zei dat zijn dip in vorm in de afgelopen maanden had kunnen worden vermeden door te kiezen voor een speciale trainingsstint in plaats van direct na Wimbledon in Newport, Rhode Island te spelen.

“Als ik heel eerlijk ben, denk ik niet dat dat de laatste vier of vijf maanden noodzakelijkerwijs is gebeurd, sinds het probleem begon in de tijd van Newport, Washington,” zei Murray.

“Misschien was een van de fouten die ik maakte, het spelen van Newport. Ik had daar een trainingsblok kunnen doen om in de hitte te komen en me beter voor te bereiden op de zomer.”By rhfhn