Andy Murray streed naar een overwinning in drie sets op de Argentijn Pedro Cachin om de kwartfinales van het Gijon Open in Spanje te bereiken.

Net als in zijn indrukwekkende overwinning in de eerste ronde tegen Alejandro Davidovich Fokina, begon Murray langzaam en deze keer moest hij terugvechten van een set-down om een ​​2-6 7-5 7-6 (7-3) overwinning te behalen na twee uur en 49 minuten.

“Ik denk dat ik goed serveerde in de tweede en derde set, maar ik heb ook gewoon heel hard gevochten”, zei Murray, die 31 winnaars trof en 19 ongedwongen fouten maakte.

“In de eerste set speelde ik niet op mijn best en Pedro serveerde de eerste anderhalve set erg goed en ik had echt moeite om de service te breken.

“Ik veranderde een beetje de manier waarop ik terugkeerde en gaf mezelf meer kansen om te breken en vocht heel hard om twee keer terug te komen van een storing in de derde set.

“Ik heb nog niet eerder tegen Pedro gespeeld, ik heb niet met hem getraind, dus ik wist niet precies hoe hij zou spelen, wat het moeilijk maakt.

“Ik speelde misschien niet zo goed als de eerste wedstrijd, maar ik heb hard gevochten en dat is het belangrijkste.”

Andy Murray, uit Groot-Brittannië, reageert na het verslaan van Emilio Nava, uit de Verenigde Staten, tijdens de tweede ronde van de US Open tenniskampioenschappen, woensdag 31 augustus 2022, in New York.  (AP Foto/Julia Nikhinson)
Afbeelding:
De Schot blijft op koers voor zijn eerste titel op tourniveau sinds hij in 2019 zegevierde in Antwerpen

Murray slaagde er niet in zijn kansen te benutten in de eerste set, toen hij vijf breakpunten zag bedelen terwijl Cachin, op de 61e plaats, twee van zijn drie kansen benutte.

Hij verscherpte de service in de tweede en bracht de wedstrijd in evenwicht en brak in de 12e game toen Murray zijn eerste setpoint omzette.

Het bleef een gevecht door de beslisser en Murray had twee keer een break nadat hij de service in de eerste en vijfde game had laten vallen voordat hij direct terug sloeg.

Cachin overleefde een paar nauwe momenten om een ​​beslissende tie-break af te dwingen, waar Murray profiteerde van zijn sterke start en een laatste-acht-clash opzette met de Amerikaan Sebastian Korda of de ervaren Spanjaard Roberto Bautista Agut.

De 35-jarige nummer 46 van de wereld mikt op het winnen van zijn eerste titel op tourniveau sinds hij in 2019 zegevierde in Antwerpen.By rhfhn