JD: Nou, we hebben onder de brug gefilmd, wat een heilige plek is, weet je? Ieder van ons in de Africatown-gemeenschap kent die plek. En het is een veilige plek. Het is een plek waar je kunt mediteren. Dus ik had echt geen probleem met die ruimte. Het was perfect.

Een onderdeel van de film dat ik ongelooflijk vond, waren de VHS-banden van interviews met enkele eerdere, nu overleden nakomelingen die door Dr. Jackson werden vastgehouden. Margaret, hoe kwam je op wat in wezen tijdcapsules zijn?

MB: Oh man. Dr. Kern Jackson. Ik ken hem al heel lang. Ik wist van de banden. Maar hij bagatelliseerde ze een beetje. En toen we die dag naar zijn kantoor gingen om te filmen, wilde hij het interview in het kantoor van zijn stoel doen, dus het zag er allemaal perfect uit. Maar ik ontmoet Kern altijd in zijn kantoor, dat eruitziet als een folkloristisch kantoor – wat rommelig is. Kern is als een verstrooid genie, weet je? Dus ik had zoiets van: Kunnen we alsjeblieft gewoon in je kantoor schieten?e? Dit is belachelijk. Deze andere realiteit is niet jouw leven. Dus gingen we naar zijn kantoor en hij begon de banden eruit te halen en we hadden allemaal zoiets van: Wat de…? Je hebt het tegen ons gehouden.

Ik had er een paar in de bibliotheek gezien omdat sommige daar gedigitaliseerd zijn, maar hij had er meer in zijn kantoor dan ik ooit had gezien. En ik had zoiets van: Spoel dat niet terug. Wordt hier ergens een back-up van gemaakt?? En hij was als: Ik weet het niet. Ik wil het je gewoon laten zien. Ik was overweldigd door de rijkdom van het materiaal. We waren zo geschokt door hoe krankzinnig deze beelden waren. Ik denk dat het nu allemaal geback-upt is. Ik ken Joycelyn niet of je weet of er destijds een back-up van was. Weet jij?

JD: Ik weet het niet. Maar ik was opgetogen toen ik die beelden zag, omdat mijn oma daarin staat en mijn tante daar ook in. En mijn nicht, ze wordt volgende maand 25, ze is daarbinnen. En ik heb altijd al echte beelden willen zien van de festivals in Lewis Quarters. En gewoon om mijn grootmoeder te zien, ze ging in 2010 bij de Heer zijn. Dus alleen al het zien van haar en het huis van mijn overgrootmoeder, met alle quilts en alles wat buiten hing, was geweldig. Dat is gefilmd in 1999. Mijn overgrootmoeder is in 1997 overleden.

Dat is ongelofelijk. En over figuren uit het verleden gesproken, op een gegeven moment verschijnt Michael Foster, de afstammeling van Captain Foster, op Joycelyn’s festival. Margaret, wanneer wist je dat Michael zou komen opdagen?

MB: We wisten dat hij in de stad was omdat hij aan het filmen was met “60 Minutes” en Joycelyn kan daar meer mee dan ik kan omdat “60 Minutes” me niet in de buurt van die crew wilde hebben. We wisten niet of hij naar Joycelyns festival zou komen. En toen kwam hij opdagen en ik denk dat mijn producer, Essie [Chambers] was als: Is dat Mike Foster?? ofwel Kyle [Martin], mijn andere producer, of Essie ging erheen om erachter te komen of hij het was. Ik denk dat hij een laag profiel probeerde te houden, maar toen begonnen we hem te filmen. Ik had hem voor dat moment nog nooit ontmoet.

By rhfhn