Na tientallen jaren in Los Angeles te hebben gewoond, verhuizen Ozzy en Sharon Osbourne terug naar Engeland. En hoewel er veel is gemaakt over de uittocht van het paar uit de Verenigde Staten, zou de Prince of Darkness liever ‘in Amerika blijven’.

Ozzy is het onderwerp van Gevolg‘s nieuwste coververhaal, gepubliceerd op maandag 7 november. De metallegende bespreekt een breed scala aan onderwerpen, waaronder zijn nieuwe album, Patiëntnummer 9en zijn recente gezondheidsgevechten.

De terugkeer van de Osbournes naar het VK zal het onderwerp zijn van een nieuwe BBC-realityserie met de titel: Thuis in Roost, die volgend jaar in première gaat. Maar, zoals Ozzy ons vertelt, hij wilde de Verenigde Staten nooit verlaten.

“Ik krijg een beetje luchtafweer van mensen”, vertelt Ozzy Gevolg van de verhuizing. ‘Om eerlijk te zijn, als ik mijn zin had, zou ik in Amerika blijven. Ik ben nu een Amerikaan.”

De iconische zangeres wijt Sharon’s verdrijving van de overdag tv-show Het gesprek als de druppel die de emmer deed overlopen, wat suggereert dat het paar zich niet langer veilig voelt in Amerika.

“Toen mijn vrouw een racist werd genoemd op… [The Talk],,Ze is absoluut geen racist”, verklaart Ozzy. “Haar vriend is Piers Morgan [who made disparaging comments about Meghan Markle]. Ze zei niet: ‘Ik ben het met hem eens.’ Ze respecteerde gewoon zijn vermogen om vrijheid van meningsuiting te hebben. Dat is alles wat ze zei. En daar kreeg ze veel luchtafweer van, dus we moesten eigenlijk verdomde gewapende bewakers hebben en zo.”

Sharon wijst ondertussen op de veiligheid van Los Angeles in het algemeen, veelzeggend: GevolgCalifornië is niet meer wat het ooit was. Toen ik hier voor het eerst kwam, dacht ik dat ik in de hemel was. Als je in de jaren ’70 van muziek hield, was dit de plek waar je moest zijn. Het is niet meer die hub. Het is niet spannend meer. Het is niet zijwaarts gegaan, het is gedaald. Het is geen leuke plek om te wonen. Het is hier gevaarlijk. Elke grote stad heeft misdaad, maar ik voel me hier niet veilig. Ozzy ook niet.”

Toch lijkt Ozzy vrij onvermurwbaar dat het zijn persoonlijke voorkeur is om in LA te blijven: “Om eerlijk te zijn, wil ik niet terug [to England]. Fuck dat.”

Met de nieuwe reality-serie zal Ozzy opnieuw camera’s hebben die hem de hele dag volgen, zoals hij deed toen De Osbournes uitgezonden op MTV van 2002 tot 2005. Die show presenteerde de zanger aantoonbaar als een sympathieke hansworst, iets dat niet verloren gaat in de Rock & Roll Hall of Famer.

Zoals Ozzy zich herinnert: “Mijn zoon zei op een dag – toen hij een stuk jonger was – ‘Pap, mag ik je een vraag stellen?’ Ik zei: ‘Ja, wat is er?’ Hij zegt: ‘Met deze tv-show die we doen, hou je van mensen die lachen?’ met jij of Bij jij?’ En ik zeg: ‘Weet je wat, zolang ze verdomme lachen, kan het me geen reet schelen.’ Mensen zeiden tegen me: ‘Je komt over als een eikel’, maar het is amusement. We zijn in het spel om mensen aan het lachen of blij te maken. Het is het amusementsspel. Maar het was een schot in de roos.”

Lees hier het volledige omslagverhaal voor veel meer van Ozzy.By rhfhn